Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,59 Ft
Euró
379,61 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
44,342 $

Sajtóértesülések: Kína már mérlegeli lehetőségeit egy tajvani konfliktus esetére

Úgy tudni, Kína már mérlegeli lehetőségeit arra az esetre, ha ténylegesen bekövetkezne egy Kína és Tajvan közötti fegyveres konfliktus.

További Hírek

A szudáni hadsereg egy konfliktustól tart, közlésük szerint ugyanis a gyors támogató erők a fővárosba települnek, ami "pánikot és félelmet keltett".

A kínai tisztviselő szerint a két ország között folyamatosan nő a feszültség, s ez elsősorban Washington hibája.

E lépéssel azonban csak tovább fokozódhat az erőszak: az izraeliek ugyanis ezentúl jóval könnyebben szerezhetnek be lőfegyvert.

Az ország iskoláinak egyötöde zárva van a folyamatos konfliktus miatt, szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy a diákok egy keserű jövő elé néznek.

Cristiano Ronaldótól hangos a sajtó az utóbbi időkben, most pedig megosztotta, mit érzett és hogyan jutottak el idáig az edzővel.

Az Afrikai Unió célja, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a háborúban álló feleket, ezért hétfőn arra szólították fel a konfliktusban érintetteket, hogy azonnali hatállyal hagyjanak fel az ellenségeskedéssel.

A kérdés egyre aggasztóbb, a Kína-Tajvan feszültség miatt pedig mind többször kerül előtérbe. Szöul távolságtartása nem biztos, hogy elegendő lesz a konfliktus elkerüléséhez.

A Kreml sajtószolgálata szerint az elnökök megvitatták a kirgiz-tádzsik határon kialakult helyzetet.

Az USA nyugat-balkáni megbízottja pénteken kijelentette, mindkét félnek ígéretet kell tennie arra, hogy nem fog erőszakba torkollni a konfliktus.

Várható volt, hogy idővel Oroszország is reagál a kialakult konfliktusra, hétfőn pedig az orosz elnöki szóvivő jelentette ki, hogy "Oroszország a konfliktusban Belgrádot támogatja".