Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Karsai Dániel reagált: Orbán Viktor és köztem sok hasonlóság van

Karsai Dániel reagált azt követően, hogy téma volt az ügye az országgyűlésben, amiről Orbán Viktor is beszélt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke telefonon beszél az Egymillió Találkozás Napjára szervezett kampánykörútjának karcagi állomásán 2024. június 8-án. A másnapi választás előtti 24 órában a Fidesz ötvenezer aktivistája és a kormánypárt politikusai egymillió embert keresnek fel személyesen. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök az országgyűlésben válaszolt a baloldal támadásaira, kérdéseire. Többek között Karsai Dániel ügye is szóba került, így várható volt, hogy a fő érintett is reagálni fog erre az egészre. Így tett, és természetesen Karsai a miniszterelnököt is szívesen látná az otthonában egy beszélgetésre.

„Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője ma a Parlamentben meghívta Orbán Viktort hozzám, hogy elbeszélgethessünk az életvégi döntésekhez való jogról. A következő mondatomban minden szót szándékosan használok. Orbán Viktor minősíthetetlen módon válaszolt. Közölte, hogy megveti Dávidot azért, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt.” – írta a posztjában Karsa a Facebook oldalán. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Nem elégedett a kormányfő reakciójával, aminek hangot is adott, és erősebb szavakkal illette, miközben Macron francia köztársasági elnök szintén szóba került a bejegyzésben. Érezhető, hogy Karsai továbbra sem elégedett, ugyanakkor bízik a megfelelő konszenzus megtalálásában. „Orbán Viktor a továbbiakban még lejjebb süllyedt. Közölte, hogy aki az életvégi döntésekhez való jog pártján áll, az megvetendő. Ez Dávidon kívül a magyar lakosság kétharmada. Meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök. Ha kérhetném, amikor legközelebb beszélnek, kezdje azzal, hogy Cher Emmanuel, je te déteste. Zárszóként Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára.”

Azt mondja, sok hasonlóság van Orbán Viktorban és benne, kezdve azzal, hogy mindketten jogot végeztek. Hozzátette, nyitva áll az ajtaja a miniszterelnök, szeretné, ha meggondolná magát, és ellátogatna hozzá. „Orbán Viktor és köztem sok hasonlóság van. Mind a ketten jogot végeztünk, mindketten Bibósok voltunk, egyetem után alkotmányjogra szakosodtunk és azóta is az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk. Nem lett volna érdektelen a beszélgetésünk. Ha Orbán úr meggondolná magát, az ajtóm nyitva áll előtte.”

„A párbeszédhez idézném az Alaptörvényt: “Az emberi méltóság sérthetetlen. A lét alapja az emberi méltóság. A mindenfajta méltóságot nélkülöző, csak szenvedésből álló élet nem létezés. Aki erre kötelez, az életellenes és szenvedéspárti. Végezetül még egy utolsó – remélem költői – kérdés. Ha június 13-án Strasbourgban kimondják, hogy igenis van életvégi döntésekhez való jog, végre fogják hajtani az ítéletet? Vagy csak megvetésükről biztosítják a Bíróságot? Bedő Dávid felszólalása és a miniszterelnöki válasz az alábbi linken található. Minden, Orbán Viktor szerint megvetendő és nem megvetendő embertársamnak szép napot kívánok!”

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.