Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Karsai Dániel találkozott Gulyás Gergellyel, minden részlet kiderült

Minden fontos részletre fény derült Karsai Dániel és Gulyás Gergely találkozójáról, ami újabb mérföldkő.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón, mellette Nagy István agrárminiszter a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Karsai Dániel már korábban megerősítette, hogy Gulyás Gergely miniszter meglátogatja. Nem az első, és nem is az utolsó politikus, aki így tett. A súlyos betegségben szenvedő Karsai Orbán Viktor miniszterelnököt is nagyon szívesen fogadná, mert lenne mit mondania neki, és szerinte sok bennük a közös.

Karsai boldogan számolt be arról, hogy Gulyás meglátogatta őt a délelőtti órákban, és érdemi vitát tudtak folytatni a kérdésekről. Ahogyan ő fogalmazott, megtört a jég, viszont új érvek egyik oldalról sem hangoztak el. „Lehet más a kormánypolitika: Találkozó Gulyás Gergellyel Ma délelőtt találkoztam Gulyás Gergellyel. Legnagyobb örömömre megtört a jég: érdemi beszélgetést folytattunk az életvégi döntésekhez való jog bevezetéséről. Új érvek egyik oldalról sem hangoztak el. Gulyás úr érveiből kettőt emelnék ki.” Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Gulyás kifejtette számára, vallásos emberként nem tudja elképzelni, hogy felhatalmazást adjon egy emberi élet kitolására egy másik embernek, ami alapvető szempont és különbség kettejük között. „A miniszter úr kifejtette, hogy vallásos emberként nem tudja elképzelni, hogy felhatalmazást adjon emberi élet kioltására egy másik embernek. Rámutattam, hogy egy világi államban pusztán vallási érvek alapján se pro se contra nem lehet jogot alkotni. Főleg nem alapvető jogot elvonni.”

Ami pedig a bíróság döntését illeti, az egyértelmű, megtámadhatatlan, és ez nyilván Karsai számára nem jelent jó hírt, kicsit meg is törte a lendületét, viszont nem adja fel. „Gulyás Gergely legnagyobb örömömre egyértelműen kijelentette, hogy a Bíróság döntését kötelezőnek tartja, azt végre kell hajtani. Ez az álláspont azért kicsit megtört, ugyanis a miniszter úr azt is hozzátette: hogyha a Bíróság döntésének végrehajtása nem ütközik az Alaptörvénybe, mert akkor át kell gondolni.”

„A népszavazási kérdéseink a Nemzeti Választási Bizottság alaptörvény-ellenességre hivatkozással történt elutasítása óta biztos voltam benne, hogy ez a hivatalos kormány-álláspont. Ezt rövidre zárnám: a Bíróság ítéletei mindig kötelezőek. Még akkor is, ha Alaptörvényt kell módosítani hozzá. Különösen így van ez kis hazánkban, ahol az elmúlt 12 évben sokszor napi politikai érdekből immár 12-szer módosították az Alaptörvényt. És ma elvileg meglesz a 13. Nehéz érvet találni arra, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletének végrehajtása érdekében miért ne módosítanák az alkotmányunk.”

A beszélgetés vége viszont nagyon biztató volt Karsai részéről, mert megállapodtak abban, hogy a bíróság csütörtöki döntését követően folytatják a párbeszédet. „A beszélgetés vége volt a legbiztatóbb. Gulyás úrral megállapodtunk abban, hogy a Bíróság csütörtöki döntése után folytatjuk a párbeszédet. Ami azzal fog kezdődni, hogy a miniszter úr email-ben leírja a véleményét a Bíróság ítéletéről. Nagy érdeklődéssel várom. Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Listán azok a repülőutak, ahol a legnagyobb eséllyel kell turbulenciával számolni

A 2023-as utazási adatokat elemezve állapították meg, várhatóan melyek lesznek idén azok a repülőutak, ahol nagy eséllyel tapasztalhatnak az utasok turbulenciát.