Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Elutasította Karsai Dániel keresetét a strasbourgi bíróság, reagált a kormány

Karsai Dániel és jogi csapata délután 4-kor tart sajtótájékoztatót, akkor értékelik a strasbourgi döntés eredményeit.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Meghozta a döntést Karsai Dániel alkotmányjogász ügyében a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön. A bíróság indokolásában 6:1 arányban nem találta a magánélethez való jog sérelmét megalapozottnak. A bíróság a 8. cikk alapján benyújtott panaszt önmagában, a 14. cikk alapján benyújtott panaszt pedig a 8. cikkel együttesen elfogadhatónak nyilvánítja, a kereset többi részét pedig egyhangúlag elfogadhatatlannak nyilvánította – áll az indoklásban.

„A bíróság 6 szavazattal 1 ellenében megállapítja, hogy az Egyezmény 8. cikkét önmagában véve nem sértették meg; 6 szavazattal 1 ellenében megállapítja, hogy az Egyezmény 14. cikkét az Egyezmény 8. cikkével összefüggésben nem sértették meg” – tudatta a bíróság. Mint ismert, Karsai azért fordult a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert itthon a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé az aktív eutanáziát. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Az alkotmányjogásznál 2022 augusztusában diagnosztizálták az ALS betegséget, de csak tavaly szeptemberben tudatta mindezt a nyilvánossággal, amelyhez azért fordult, mert azt szerette volna elérni, ha a hozzá hasonló helyzetben lévőknek nem kell méltatlan és kiszolgáltatott helyzetbe kerülniük. A Telex cikkében megjegyzi: Karsai Dániel és jogi csapata délután 4-kor tart sajtótájékoztatót, akkor értékelik a strasbourgi döntés eredményeit.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Karsai Dániel találkozott Gulyás Gergellyel, ami újabb mérföldkőnek számít. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy az alkotmányjogász úgy fogalmazott, sok hasonlóság van közte és Orbán Viktor miniszterelnök között. Reakciója azután érkezett, hogy téma volt az ügye az országgyűlésben, amiről a kormányfő is beszélt. Ám a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a strasbourgi bíróság döntésére: mint fogalmazott, ez a döntés a kormány véleményét erősíti meg.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.