Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a 30 nigeri katona életét követelő támadásért

A közlemény szerint egy konvoj elleni rajtaütésben ölték meg őket Teguey közelében.

Fotó: Francia katonai konvoj hagyja el a nigeri fővárost, Niameyt 2023. október 10-én, amikor Franciaország megkezdte mintegy 1400 fős, a terrorizmus elleni küzdelmet segítő kontingensének kivonását Nigerből. A nyugat-afrikai állam külügyminisztériuma október 10-én bejelentette, hogy a junta háromnapos hatállyal kiutasítja az ENSZ helyi missziójának vezetőjét is. Párizs kiutasított nigeri nagykövete már szeptember végén elhagyta az országot. MTI/EPA/Issfou Djibo
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint az Iszlám Állam szombaton vállalta a felelősséget a nigeri hadsereg elleni támadásért, amelyben szerdán 30 katona vesztette életét. A terrorszervezet által közzétett közleményben az áll, hogy a katonákat egy konvoj elleni rajtaütésben ölték meg az ország nyugati részén található Teguey településétől nem messze, Tillaberi régiójában.

A nigeri védelmi minisztérium csütörtökön késő este arról tájékoztatott, hogy 23 katona vesztette életét a támadásban, valamint további 17 fő megsebesült. Hozzátették, mintegy 30 támadóval végeztek – írja a Reuters. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Niger véget vetett az Egyesült Államokkal kötött katonai megállapodásnak. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

De azt is megírtuk, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a moszkvai terrortámadást, nemrégiben pedig felvételeket hoztak nyilvánosságra, amelyeken a koncerttámadást mutatják be. Az Egyesült Államok úgy reagált minderre, hogy közölte: nincs okuk kétségbe vonni az állításaikat, biztosak abban, hogy ők állnak a merénylet mögött, és az ukránok nem vállaltak szerepet a mészárlásban.

Előtte pedig arról érkezett hír, hogy múlt csütörtökön 16 nigériai katona halt meg egy bevetés során, melynek célja az volt, hogy megállítsák a két közösség közötti összecsapásokat a déli Delta államban. Mindezt a hadsereg szóvivője is megerősítette, hozzátéve: a Bomadi régióban állomásozó 181-es zászlóalj katonái közül vesztették életüket.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.