Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

16 nigériai katonával végeztek egy támadásban

A katonák egy bevetés során hunytak el, már nem lehetett megmenteni az életüket, így ők a legutóbbi áldozatai a fegyveres harcoknak Afrikában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joshua Oluwagbemiga
Afrika

Kiss László

Szerkesztő

Tizenhat olyan nigériai katona haláláról tudni, akik egy bevetés során hunytak el, melynek célja az volt, hogy megállítsák a két közösség közötti összecsapásokat a déli Delta államban. Erről a hadsereg szóvivője számolt be, és kiderült, hogy a Bomadi régióban állomásozó 181-es zászlóalj katonai közül vesztették életüket.

A hivatalos tájékoztatás szerint csütörtökön érte őket támadás, amit már nem éltek túl. A szakasz parancsnoka, két őrnagy és egy százados szintén életét vesztette a támadásban, mellettük a tizenkét katonával. Ezt követően azonnali vizsgálatot és az érintettek letartóztatását rendelték el. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Az elmúlt napokban sikerült pár gyanúsítottat elfogni, de még mindig folyamatban van a támadás indítékának felderítése. Afrika egyes részein évek óta tartanak ezek az összecsapások, melyek rengeteg civil áldozatot követelnek, köztük gyerekekkel. Sokszor a vallásra hivatkozva ölnek a támadók, akik közül többen terroristaszervezetekhez tartoznak. Az Al Jazeera azt írja, a régióban és északnyugaton az összecsapások a nomád pásztorok és az őslakos földművesek között zajlik a földek miatt kialakult viták miatt.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.