Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,74 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
456,98 Ft
Bitcoin
68,589 $

Máris emelkedésnek indulhat az olaj ára Irán Izrael elleni támadása után

Gyorsan reagált az olajpiac Irán támadására, melynek hatására emelkedésnek indulhat az olaj ára hétfőn.

...svg content...Fotó: Unsplash/Galen Crout
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Irán elnöke egyenesen úgy fogalmazott, önvédelemből támadtak Izraelre, miközben egyértelművé tették, egy esetben nem fognak újabb hullámot indítani. Kijelentették, ha Izrael nem indít ellentámadást, ők sem fognak tenni semmit.

Ezzel együtt megjegyezték, 10x nagyobb erővel is képesek lecsapni, addig az USA biztosította Izraelt, készek megvédeni őket, viszont nem vesznek részt semmilyen ellencsapásban, és azt még csak nem is támogatják. Magyarországon is reagáltak a történtekre, Orbán Viktor gyorsan összehívta a Védelmi Tanácsot. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

Az Al Jazeera beszámolója szerint az elemzők arra számítanak, hogy hétfőn máris emelkedni fognak az árak az olajpiacon, reagálván Irán támadására. Ugyanakkor az árakat erősen befolyásolhatja, hogyan dönt Izrael, akik állítólag megtorlást fontolgatnak, amit újabb iráni akció követhet.

Az elemzők biztosak benne, hogy a kialakult helyzet egyértelműen hatással tud lenni az olaj árára, akár nagyobb mértékben is. Ha háború jönne létre Irán és Izrael között, az megint átírná a forgatókönyveket a Közel-Keleten és az olajpiacon.