Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Így áll most a magyar koronavírus elleni vakcina fejlesztése

Az országos tisztifőorvos adott némi információt arról, hogy hogyan is áll jelenleg a magyar vakcina fejlesztése, ami később aranyat érhet.

Fotó: Tatabánya, 2021. március 17. Plavecz János háziorvos oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját tatabányai rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mivel csütörtök délelőtt kormányinfót tartottak, az operatív törzs sajtóeseményen rövidebb volt a megszokottnál, de így is több fontos információ hangzott el. Müller Cecília kitért a magyar fejlesztésű oltóanyagra is, amit a Debreceni Egyetemmel közösen fejlesztenek az NNK szakemberei.

Müller szerint ennek az lesz a nagy előnye, hogy a hazánkban izolált törzseket dolgozzák fel az NNK-ban, tehát ezeket adják hozzá a hazai oltóanyaghoz. „Ezért vagyunk bizakodóak, hogy ennek a hatásossága legalább annyira jó lesz, mint az általunk jelenleg használt ötféle vakcinának a hatásossága.” Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Először az úgynevezett klinikai vizsgálatokat megelőző pre-klinikei vizsgálatok fognak megtörténni. Ez jelenleg is már állatoltásokat jelent, amivel nyomon tudják követni az oltóanyagnak a hatásosságát, hogy milyen mértékben tudja kiváltani az ellenanyag-termelést, és az úgynevezett sejtes választ.

Vizsgálják az oltásokra ötezer forintos előjegyzést felvevő céget

Ha ez megfelelő eredményre viszi a szakembereket, abban az esetben kezdődhetnek meg a klinikai vizsgálatok 1-es, 2-es, 3-as fázisban. Először kevés számú személyen fogják tesztelni az oltóanyagot, majd egyre több embert vonnak be a kísérletbe.