Két vakcinaszállítmány is érkezett csütörtökön, az egyik sokkal kevesebb

Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 11. Takács Anikó háziorvos szociális alapszolgáltatásban dolgozó munkatársat olt be a Moderna koronavírus elleni vakcinával a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthonának épületében 2021. március 11-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos erősítette meg a két új vakcinaszállítmányt, amik már Magyarországon vannak, de az egyik adag sokkal kevesebb, mint azt várták.

Folyamatosan érkeznek a vakcinák, de a keleti oltóanyagok nélkül bajban lenne Magyarország, mivel Brüsszelen keresztül még mindig kevés ellenszer érkezik, ami lassítja az immunizálás folyamatát az országban.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Összesen öt vakcinával oltanak jelenleg, amik között ott van a Moderna és az AstraZeneca is. Müller erősítette meg az új szállítmányok megérkezését, amiket hamarosan felhasználhatnak az orvosok az ország különböző pontjain.

Lefújtak két, nemzetközi szinten is népszerű magyar fesztivált

A Modernától 54 ezer adag futott be, míg az AstraZenecából 21 600. Az AstraZeneca oltóanyagából eredetileg többet vártak, összesen 78 ezer adagot. A gyártó már korábban tájékoztatta a kormányt, hogy kevesebb vakcinát fog tudni küldeni a tervezettnél, és ennek ez az első kézzel fogható jele.