Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Orbán Viktor holnap fogja bejelenteni a következő hetek intézkedéseit

Fontos bejelentéseket tett a magyar kormány azt követően, hogy döntéseket hoztak a következő időszakról a harmadik hullám idején.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az senki számára nem lehetett kérdés, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt egyelőre nem lehet nyitásról beszélni, és igen nehéz hetek állnak az egészségügy előtt. Miután a korábban kihirdetett kéthetes lezárás hamarosan lejár, döntenie kellett a kormánynak a folytatásról.

A csütörtök délelőtti kormányinfó ideje alatt jelentették be a kormány döntéseit, közvetlen azután, hogy az operatív törzs ismertette az elmúlt 24 óra járványügyi adatait. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán tartott tájékoztatója sem arra utalt, hogy reális a nyitásokra gondolni a következő hetekben. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Miközben az is kiderült, hogy átlagosan hány hétig van kórházban egy magyar koronavírus-beteg és november óta rengetegen gondolták meg magukat az oltás kapcsán, ismertették a döntéseket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a szakértői vélemények szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához. Mint mondták, ennek csúcsa súlyosabb és nehezebb lesz, mint a második hullám tetőpontja.

A szabad kapacitások rendelkezésre állnak, iszonyatos munkát végeznek az orvosok és ápolok – fogalmazott Gulyás, aki megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját, és hozzátette: a medikusok is részt vehetnek az ellátásban, így kapacitásprobléma nincs.

Gulyás elmondta, hogy a számokból egyelőre azt látják, lazításnak nincs helye. Mint mondta, a legbiztosabb védekezési mód, hogy az oltási program folytatódjon, ezért szereznek be folyamatosan oltásokat. Kihangsúlyozta: a legjobbak között vagyunk Európában az oltások terén.

Mindenkinek meg kell tenni mindent, hogy a következő napokban, hetekben minimálisra szorítsuk a személyes kontaktusok számát, és ha kellően sok ember oltja be magát, elkerülhetjük a negyedik hullámot.

Gulyás megerősítette, a nyitásról szóló nemzeti konzultáció kitöltésének lehetőségét ma este 8-kor lezárják, eredményét pedig hétvégén fogják nyilvánosságra hozni. Mint mondta, a konzultáció alapján döntenek a nyitásról és a védettségi igazolvánnyal összefüggő jogosítványokról.

A kormány egyelőre több lépcsős újraindításban gondolkodik a kormány az adatok ellenére, objektív számokban próbálják meghatározni a nyitás lehetőségét, méghozzá az átoltottak számában.

Gulyás azt is ismertette, hogy az operatív törzs a holnapi nap folyamán fog ülésezni, és Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában fogja ismertetni, hogy mik várhatók a következő hetekben az intézkedések terén.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt követően kitért a vakcinákra is, és elmondása szerint a cél teljesítése miatt nem csak az Európai Unióból, hanem keletről is ezért szereztünk be oltóanyagokat.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.