Dollár
402,54 Ft
Euró
406,26 Ft
Font
480,48 Ft
Bitcoin
23,423 $

Kiderült, átlagosan hány hétig van kórházban egy magyar koronavírus-beteg

Fotó: MTI/Bús Csaba
not image

Hujber Dávid

2021. március 17. - 13:33

Azok a betegek, akik kórházi ellátásra szorulnak, adott esetben hetekkel is számolhatnak, amit el kell tölteniük az egészségügyi intézményben.

Szerda kora délután ismertetésre került az aktuális oltási terv, ami továbbra is az idősek beoltására koncentrál. Brüsszelen keresztül ismét kevesebb oltóanyag fog érkezni, így még inkább fontosabbá válnak a keleti vakcinák.

Soron kívül 300 embernek kellett elhagynia egy társasházat a Corvin sétányon Budapesten

Nemrég egy újabb Sinopharm-adag landolt Budapesten, amit már vizsgálat alá helyezett az NNK. Ezt követően kerülhet használatra, amivel sok embert akadályozhatnak meg abban, hogy kórházba kerüljön a fertőzés miatt.

A helyzet egyre rosszabb, hiszen már több mint 10 ezer COVID-beteg fekszik a kórházakban és ezren felül van azok száma, akik lélegeztetőgépen küzdenek az életükért. Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy átlagosan egy magyarországi koronavírus-beteg hány napig szorul kórházi ellátásra, ha egy ilyen intézményben kell lennie.

Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt a kérdésre, hogy a kórházi fertőzött betegek átlagosan hány napot, hetet vannak odabent. Müller hangsúlyozta, nagyon változó ez a szám, és egy-egy betegre vonatkozóan nem lehet pontos statisztikát adni, mivel vannak olyanok is, akik egy hónapon át vannak lelélegeztetőgépen.

„Mégis azt mondhatjuk, ha az összes beteget nézzük, akkor körülbelül az intézményben töltött átlagos időtartam két-három hét..”