Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Kiderült, átlagosan hány hétig van kórházban egy magyar koronavírus-beteg

Azok a betegek, akik kórházi ellátásra szorulnak, adott esetben hetekkel is számolhatnak, amit el kell tölteniük az egészségügyi intézményben.

Fotó: MTI/Bús Csaba
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szerda kora délután ismertetésre került az aktuális oltási terv, ami továbbra is az idősek beoltására koncentrál. Brüsszelen keresztül ismét kevesebb oltóanyag fog érkezni, így még inkább fontosabbá válnak a keleti vakcinák.

Nemrég egy újabb Sinopharm-adag landolt Budapesten, amit már vizsgálat alá helyezett az NNK. Ezt követően kerülhet használatra, amivel sok embert akadályozhatnak meg abban, hogy kórházba kerüljön a fertőzés miatt. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A helyzet egyre rosszabb, hiszen már több mint 10 ezer COVID-beteg fekszik a kórházakban és ezren felül van azok száma, akik lélegeztetőgépen küzdenek az életükért. Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy átlagosan egy magyarországi koronavírus-beteg hány napig szorul kórházi ellátásra, ha egy ilyen intézményben kell lennie.

Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt a kérdésre, hogy a kórházi fertőzött betegek átlagosan hány napot, hetet vannak odabent. Müller hangsúlyozta, nagyon változó ez a szám, és egy-egy betegre vonatkozóan nem lehet pontos statisztikát adni, mivel vannak olyanok is, akik egy hónapon át vannak lelélegeztetőgépen.

„Mégis azt mondhatjuk, ha az összes beteget nézzük, akkor körülbelül az intézményben töltött átlagos időtartam két-három hét..”