Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Újabb kínai vakcinaszállítmány érkezett hazánkba

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán tette közzé legújabb videóját, melyben megosztotta, szerdán újabb 100 ezer adag kínai oltóanyag érkezett hazánkba Pekingből.

...svg content...A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinái Gulyás Gábor nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. március 16-án. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szijjártó Péter azt mondta, a kínai vakcina 43 nappal előbb érkezett a szerződésben vállalt határidőnél, így ennyivel hamarabb kezdhetik oltani vele az embereket. „Negyvenhárom napot nyerünk, életeket és egészségeket nyerünk” – emelte ki.

Hozzátette, hogy a kormánygépnek, amely a vakcinákat hozta, „nem lesz nyugta” a következő napokban és hetekben sem: hamarosan újra elindul keleti irányba, hogy újabb több százezer oltóanyagot hozzon Magyarországra. A tárcavezető úgy fogalmazott, gőzerővel zajlik a védekezés a világjárvánnyal szemben. „Jól látható, hogy a vírus nem enged” – fűzte hozzá. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Szijjártó Péter azt mondta: napról napra érkeznek hírek európai országokból a vírus újabb támadásáról. „Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezés felvegye a kesztyűt a támadás sebességéhez képest.

Ehhez oltóanyagra és oltásra van szükség. Minél előbb érkeznek meg az oltóanyagok, annál előbb be tudják adni a magyar orvosok azokat a magyar embereknek, és ezáltal újabb magyar emberek válhatnak védetté” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a videóban.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.