Újabb kínai vakcinaszállítmány érkezett hazánkba

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinái Gulyás Gábor nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. március 16-án. MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán tette közzé legújabb videóját, melyben megosztotta, szerdán újabb 100 ezer adag kínai oltóanyag érkezett hazánkba Pekingből.

Szijjártó Péter azt mondta, a kínai vakcina 43 nappal előbb érkezett a szerződésben vállalt határidőnél, így ennyivel hamarabb kezdhetik oltani vele az embereket. „Negyvenhárom napot nyerünk, életeket és egészségeket nyerünk” – emelte ki.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Hozzátette, hogy a kormánygépnek, amely a vakcinákat hozta, „nem lesz nyugta” a következő napokban és hetekben sem: hamarosan újra elindul keleti irányba, hogy újabb több százezer oltóanyagot hozzon Magyarországra. A tárcavezető úgy fogalmazott, gőzerővel zajlik a védekezés a világjárvánnyal szemben. „Jól látható, hogy a vírus nem enged” – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter azt mondta: napról napra érkeznek hírek európai országokból a vírus újabb támadásáról. „Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a világjárvánnyal szembeni védekezés felvegye a kesztyűt a támadás sebességéhez képest.

Ehhez oltóanyagra és oltásra van szükség. Minél előbb érkeznek meg az oltóanyagok, annál előbb be tudják adni a magyar orvosok azokat a magyar embereknek, és ezáltal újabb magyar emberek válhatnak védetté” – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a videóban.