Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

November óta rengeteg magyar gondolta meg magát, messze többen akarják az oltást

Fotó: Orosháza, 2021. március 16. Floszberger Péter orvos beolt egy idős nőt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ha megnézzük a novemberi számokat, akkor egészen drasztikus differenciákat találunk a legfrissebb adatokhoz képest, mely bizonyítja, hogy jelentős mértékben nőtt az oltási kedv Magyarországon.

Ahogyan Müller is fogalmazott, valóban csak az oltóanyag-mennyiség az, ami a védőoltások beadásának határt szabhat. Tavaly novemberben a KSH adatai szerint a lakosság mintegy 15%-a szeretett volna élni a védőoltás felvételének lehetőségével.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Korábban, két héttel ezelőtt 42,4%-ra nőtt ez az arány, ami jelentős ugrást jelent novemberhez képest. Sőt, azóta még nagyobb az emberek oltakozási kedve Magyarországon,amely a jövőben egyre jobb lehet.

Jelentős vakcinamennyiséget szabadítottak fel Magyarországon, rengeteg vakcináról van szó

A legfrissebb, elmúlt heti adat szerint 46,4%-a a lakosságnak kíván élni a védőoltás felvételének a lehetőségével. „Csakis ez az egyetlen kiút számunkra.” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a keddi sajtóeseményen.