Clouds
21 Budapest
Dollár
355,74 Ft
Euró
387,18 Ft
Font
437,27 Ft
Bitcoin
27,390 $

Vizsgálják az oltásokra ötezer forintos előjegyzést felvevő céget

Báránd, 2021. március 18. Késmárky-Kodak András háziorvos oltáshoz készíti elõ az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagát a bárándi orvosi rendelõben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A fővárosi kormányhivatal hivatalból indított eljárást a korábban nagy port kavart magán-egészségügyi szolgáltató, a Nemzetközi Oltópont Kft. ellen, akik ötezer forintért kínálnak előjegyzést a koronavírus elleni oltóanyagok beadására.

A kormányhivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tudatta: vizsgálják, hogy a Nemzetközi Oltóközpont Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel. Továbbá vizsgálják azt is, hogy a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Mint írták, a társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.

A kormányhivatal adatszolgáltatásra is kötelezte a céget; többek között választ vár arra, hogy eddig milyen összegben szedett be előfoglalási díjat, és mikorra várható az oltás megkezdése a társaság részéről.

A magán-egészségügyi szolgáltatónak nyilatkoznia kell arról is, hogyan és kitől kívánja megvásárolni a vakcinát, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak az államok képesek a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.