Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Vizsgálják az oltásokra ötezer forintos előjegyzést felvevő céget

A fővárosi kormányhivatal hivatalból indított eljárást a korábban nagy port kavart magán-egészségügyi szolgáltató, a Nemzetközi Oltópont Kft. ellen, akik ötezer forintért kínálnak előjegyzést a koronavírus elleni oltóanyagok beadására.

...svg content...Báránd, 2021. március 18. Késmárky-Kodak András háziorvos oltáshoz készíti elõ az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagát a bárándi orvosi rendelõben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kormányhivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tudatta: vizsgálják, hogy a Nemzetközi Oltóközpont Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel. Továbbá vizsgálják azt is, hogy a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e.

Mint írták, a társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A kormányhivatal adatszolgáltatásra is kötelezte a céget; többek között választ vár arra, hogy eddig milyen összegben szedett be előfoglalási díjat, és mikorra várható az oltás megkezdése a társaság részéről.

A magán-egészségügyi szolgáltatónak nyilatkoznia kell arról is, hogyan és kitől kívánja megvásárolni a vakcinát, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak az államok képesek a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.