Dollár
381,81 Ft
Euró
394,65 Ft
Font
466,60 Ft
Bitcoin
24,414 $

Pár hét múlva milliós tételben érkezhet Magyarországra az új vakcinákból

Fotó: Szekszárd, 2021. március 24. Háziorvosoknak oltásra szánt, elvitelre váró Sinopharm koronavírus elleni vakcinák a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, Szekszárdon 2021. március 24-én. MTI/Kiss Dániel
not image

Hujber Dávid

2021. március 24. - 19:34

Egyelőre nincs fix időpont és pontos mennyiség, de az ATV megtudta, hogy több millió CanSino és CoviShield vakcina érkezhet heteken belül.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy noha jóváhagyták a két vakcina érkezését Magyarországra, a tárgyalások még mindig zajlanak az oltóanyagokról.

Soron kívül Brit védelmi miniszter: “Biztosan nem egy cigarettacsikk okozta a robbanást a krími légibázison”

Az ATV megkereste a Külügyminisztériumot, akiktől azt a választ kapták, hogy még nem történt szerződéskötés, de heteken belül több millió kínai és indiai vakcina érkezhet a két gyártón keresztül, akiknek a segítségével minden eddiginél tovább gyorsulhat az oltási folyamat.

Miután lassan a Janssen oltóanyaga is befuthat, belátható időn belül már nyolc különböző oltóanyaggal is olthatnak Magyarországon, ami gyakorlatilag egyedülálló lehet. Mindez, ha megvalósul, az immunizálás rendkívüli méreteket ölthet, amivel sok emberi élet lesz megmenthető.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya az atv.hu kérdésére, hogy mennyit rendelt a kormány a kinai CanSino, illetve az indiai CoviShield oltóanyagokból, és ezek mikorra érkeznek Magyarországra azt válaszolta: “a beszerzésről még zajlanak a tárgyalások, szerződéskötés még nem történt, terveink szerint így újabb több millió vakcina érkezhet Magyarországra pár hét múlva”. – olvasható az ATV cikkében.