Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Pár hét múlva milliós tételben érkezhet Magyarországra az új vakcinákból

Egyelőre nincs fix időpont és pontos mennyiség, de az ATV megtudta, hogy több millió CanSino és CoviShield vakcina érkezhet heteken belül.

Fotó: Szekszárd, 2021. március 24. Háziorvosoknak oltásra szánt, elvitelre váró Sinopharm koronavírus elleni vakcinák a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, Szekszárdon 2021. március 24-én. MTI/Kiss Dániel
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy noha jóváhagyták a két vakcina érkezését Magyarországra, a tárgyalások még mindig zajlanak az oltóanyagokról.

Az ATV megkereste a Külügyminisztériumot, akiktől azt a választ kapták, hogy még nem történt szerződéskötés, de heteken belül több millió kínai és indiai vakcina érkezhet a két gyártón keresztül, akiknek a segítségével minden eddiginél tovább gyorsulhat az oltási folyamat. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Miután lassan a Janssen oltóanyaga is befuthat, belátható időn belül már nyolc különböző oltóanyaggal is olthatnak Magyarországon, ami gyakorlatilag egyedülálló lehet. Mindez, ha megvalósul, az immunizálás rendkívüli méreteket ölthet, amivel sok emberi élet lesz megmenthető.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya az atv.hu kérdésére, hogy mennyit rendelt a kormány a kinai CanSino, illetve az indiai CoviShield oltóanyagokból, és ezek mikorra érkeznek Magyarországra azt válaszolta: “a beszerzésről még zajlanak a tárgyalások, szerződéskötés még nem történt, terveink szerint így újabb több millió vakcina érkezhet Magyarországra pár hét múlva”. – olvasható az ATV cikkében.