Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Hat különböző típusa lehet a depressziónak, új kezelési formák jöhetnek

Az új felismerés magyarázatot adhat arra, miért nincs egységes kezelési módszer.

...svg content...Fotó: unsplash
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy frissen közzétett tanulmány szerint a kutatók több mint 800 olyan beteg agyi felvételeit elemezték, akiknél depressziót és szorongást diagnosztizáltak. Az összehasonlítás során olyan aktivitásokat mértek, melyek igazolták a depresszió különböző formáit.

A felfedezésben a mesterséges intelligencia is segített, amely különböző csoportokba sorolta a vizsgált személyeket az agyi aktivitás alapján, ami azért is lényeges, hiszen rengeteg különböző tünetkombináció léltezik. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Azoknál a betegeknél például, akiknél az érzelmek feldolgozásával kapcsolatos agyi régiókban magas volt az aktivitás, nagyobb valószínűséggel mutatták az öröm megélésére való képtelenséget mint mások. Emellett a többieknél rosszabbul teljesítettek olyan feladatokban is, amelyekben tevékenységek összpontosítására és irányítására való képességüket értékelték.

„Annak ellenére, hogy a súlyos depressziós zavar gyűjtőfogalma alatt csoportosítják a betegeket, nem mindenki éli meg pontosan ugyanúgy a betegségét” – fogalmazott Leanne Williams, a tanulmány társszerzője, a Stanford Egyetem pszichiátria és viselkedéstudományok professzora.

A kutatás eredményei új távlatokat nyithatnak a különböző kezelések kidolgozásában, ami rendkívül fontos, ugyanis a depresszióban szenvedők egyharmada semmilyen kezelésre nem reagált eddig – írja a Live Science.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.