Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Kane káprázatos győztes gólja mindent vitt a Bayern München-Lipcse rangadón (videó)

Amikor már úgy tűnt, hogy a Bayern München újabb pontokat veszít a Bundesligában, jött Harry Kane, aki élete formájában van.

...svg content...Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A sors furcsa fintora lehet, hogy noha Kane minden korábbi gólrekordot megdönthet Németországban, mégsem lesz bajnok. Erre igen komoly esély van, mert a Bayer Leverkusen előnye nemcsak biztonságos az élen, hanem még csak vereségük sincs, ami megint sokat elmond a Xabi Alonso vezette csapatról.

Ezzel szemben a Bayern magához képest darabokban van, és már hivatalos, hogy Tuchel távozik a szezon végén. Hogy ki lesz az utódja, egyelőre nem tudni, de a hírek szerint a bajorok vezetősége a Leverkusen edzőjét is felírta a szűkített listájára. Egy ideje nem találják a helyes megoldást, amit legutóbb Guardiola jelentette, aki a Manchester City-vel írt történelmet a távozását követően. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A Leverkusen 61 ponttal, 19 győzelemmel és 4 döntetlennel vezeti a bajnokságot, addig a Bayern 53 pontos, és már 4 veresége is van, ami aligha fér bele egy ilyen ellenféllel szemben. Sőt, a Stuttgart nincs messze tőlük a 3. helyen, 47 ponttal üldözik a rossz formában játszó Münchent, akik legutóbb Lipcsében léptek pályára.

Mindezt annak tudatában kellett megtenniük, hogy a Leverkusen megint nyert, így esélyük sem volt arra, hogy csökkentsék a hátrányukat. Sőt, Kane utolsó pillanatos gólja kellett ahhoz, hogy otthon tartsák a 3 pontot a Lipcse ellen. Az angol támadó megint nagyot játszott, és bizonyította, hogy a világ egyik legjobb játékosa.

Kane formája egészen elképesztő, már most 27 gólnál jár, és hónapok vannak hátra a szezon végéig. Ha nem sérül meg, akár 40 gól felett is teljesíthet, míg a második helyen Guirassy 18 góllal szerénykedik. A Tottenham korábbi sztárja Haaland tavalyi teljesítményét másolja, de még őt is felülmúlhatja.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.