Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Több mint 20-an haltak meg a Pápua Új-Guineát sújtó áradások és földcsuszamlások miatt

Egy édesanya és gyermeke is a természeti katasztrófa áldozatává vált.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint több mint 20 ember vesztette életét a Pápua Új-Guineát sújtó áradások és földcsuszamlások miatt. Mint kiderült, ebben elsősorban a hegyvidéki és a tengerparti régiók voltak érintettek, míg a Nemzeti Katasztrófavédelmi Központ megbízott vezetője, Lusete Man azt is hozzátette:

Egy édesanya és gyermeke is a természeti katasztrófa áldozatává vált. „23 embert temetett maga alá a sár Chimbu tartományban. A heves esőzések, a földcsuszamlások és a megáradt folyók pedig továbbra is nagy károkat okoznak” – fogalmazott. Megjegyezte, a Chimbutól délre fekvő településeket is elöntötte a víz. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az Al Jazeera cikkében azt írja, már fontolgatják, hogy Lese Kavora lakóit áttelepítik, ugyanis nem ez az első eset, hogy a falut elönti a víz, ami az éghajlatváltozás miatt a jövőben még gyakoribbá válhat. Míg egy másik helyi tisztviselő arról beszélt, hogy az Enga tartománybeli Wapenamanda körzetben az élelmet is be kell osztaniuk.

„Az özönvízszerű esőzések miatt a folyók kiáradtak, s elöntötték a földeket, ezzel veszélybe sodorva az élelmiszerellátásunkat. Naponta csak egyszer eszünk, a reggelit és az ebédet nem engedhetjük meg magunknak” – mondta. Állítása szerint egy törzsi háború miatt több mint 100 fő, nők és gyermekek kértek menedéket a faluban korábban.

Februárban azt is megírtuk, hogy 64 holttestet találtak az út szélén Pápua Új-Guinea hegyvidéki területén. A hatóságok szerint mindez a helyi törzsek közötti, régóta tartó erőszakos konfliktusok eszkalációját jelzi, s azt feltételezik, hogy az áldozatok törzsi harcosok voltak, akikre egy rivális csoport csapott le. Míg az indonéziai áradások miatt 26-an vesztették életüket.