Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

64 holttestet találtak az út szélén Pápua Új-Guineában

A közeli völgyekben jelenleg is lövöldözés zajlik, a rendőrök pedig újabb és újabb holttestekre bukkannak az út melletti bozótosban.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

64 holttestet találtak az út szélén Pápua Új-Guinea hegyvidéki területén – írja a CNA a helyi rendőrség hétfői közlésére hivatkozva. A hatóságok szerint mindez a helyi törzsek közötti, régóta tartó erőszakos konfliktusok eszkalációját jelzi, s azt feltételezik, hogy az áldozatok törzsi harcosok voltak, akikre egy rivális csoport csapott le vasárnap hajnalban.

Az incidens Wabag városának közelében történt, mintegy 600 kilométerre északnyugatra a fővárostól, Port Moresby-től. A terület évek óta a rivális Sikin, Ambulin, Kaekin és más törzsek közötti tömeggyilkosságok színhelye – jegyzi meg a lap. A rendőrség egyúttal arról tájékoztatott, hogy a közeli völgyekben jelenleg is lövöldözés zajlik. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Samson Kua rendőrfőnök-helyettes pedig hozzátette, hogy még mindig találnak holttesteket az út melletti bozótosban. Mint mondta, a helyi törzsek évszázadok óta harcolnak egymással Pápua Új-Guinea hegyvidékeiben, de a zsoldosok és az automata fegyverek beözönlése halálosabbá tette az összecsapásokat, s csak tovább fokozta az erőszakot.

Patrick Peka, a tartomány megbízott rendőrparancsnoka megerősítette, hogy a halottak közül sokan zsoldosnak számítanak. Elmondása szerint ezek olyan férfiak, akik a vidéket járják, s felajánlják, hogy segítenek a törzseknek leszámolni riválisaikkal. „A rendőrség és a kormány nem sokat tud tenni ezek ellen” – magyarázta.

A cikkben arra is kitérnek: Pápua Új-Guinea kormánya megpróbálkozott már elnyomással, közvetítéssel, fegyveramnesztiával és számos más stratégiával annak érdekében, hogy az erőszakot visszaszorítsák, de nem sok sikerrel jártak. A rendőrség szerint az is problémát okoz, hogy kevesen vannak, nincsenek meg a szükséges erőforrások a munkájuk megfelelő elvégzéséhez, ráadásul meg sem fizetik őket rendesen.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.

Újabb motorbaleset történt, most Aszófő és Balatonfüred között

A jő idő beköszöntével sokkal több a súlyos és halálos motorbaleset, ezúttal Aszófő és Balatonfüred között bukott egy motoros.