Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,99 Ft
Euró
396,51 Ft
Font
470,96 Ft
Bitcoin
67,059 $

Legkevesebb 15 áldozata van a pápua-új-guineai zavargásoknak és fosztogatásoknak

Káosz tört ki Pápua Új-Guineában, aminek következtében eddig legkevesebb 15 ember vesztette életét, rajtuk már nem tudtak segíteni a mentők.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dicky Wauyari
Ausztrália és Óceánia

Hujber Dávid

Szerkesztő

James Marape miniszterelnök nyugalomra szólított fel azt követően, hogy a rendőrök a fizetésük miatt felmondtak, míg a tüntetések zavargásokba és fosztogatásokba mentek át. Csak a fővárosban, Port Moresbyben nyolcan vesztették életüket, míg az ország északi részén fekvő Lae-ban további hét áldozatról tudni.

Erről az Australian Broadcasting Corp számolt be a rendőrség tájékoztatására hivatkozva. A televíziós felvételeken az látszik, ahogyan szerdán ezrek voltak odakint a főváros utcáin, majd fosztogatásokba kezdtek, mialatt fekete füst gomolygott a város fölött, és a tömeg egy rendőrautót is felgyújtott a miniszterelnöki hivatal előtt. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

A kínai nagykövetség arról adott tájékoztatást, hogy a kínai tulajdonban lévő üzleteket vették célba a zavargásban résztvevők, és több kínai állampolgár is megsérült a támadásokban, de a pontos számuk nem ismert. Az Al Jazeera a cikkében azt írja, katonákat vezényeltek ki a rend helyreállítása érdekében, és katonai járművek vannak odakint, amit erődemonstrációnak szánnak.

Marape azt mondta, a rendőrség kedden nem dolgozott a városban, ami miatt az emberek törvénytelen cselekedetekre szánták el magukat. Egy tisztviselő az FM100 helyi rádiónak úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség nélkül a város elvesztette a kontrollt. Az Egyesült Államok nagykövetsége szerint bár a rendőrök újra munkába álltak, a feszültség továbbra is magas.

A helyi rendőrök helyzete amiatt sem egyszerű, mert a csendes-óceáni szigetországban az elmúlt évben az erőszakos bűncselekmények száma igencsak megugrott. Egyelőre nem adtak ki hivatalos tájékoztatást az áldozatok koráról, személyazonosságáról, és azt sem tudni, jelenleg hány súlyos sérültet ápolnak a kórházakban.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.