Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Indonéziai áradások: 26-ra emelkedett a halálos áldozatok száma

26 ember életét vesztette, 11 pedig eltűnt az áradások nyomán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/BNPB
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a helyi tisztviselők közlése nyomán számolt be arról, hogy miközben a víz kezdett visszahúzódni az indonéziai Szumátra szigetén a felhőszakadások és földcsuszamlások okozta villámárvizek után, a mentősök több holttestet is találtak, így a halálos áldozatok száma 26-ra, míg az eltűnteké 11-re emelkedett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a monszun esőzések és a folyamatosan duzzadó folyók csütörtök óta kilenc körzetet és várost öntöttek el Nyugat-Szumátra tartományban. Pénteken pedig késő este egy nagyobb sárlavina miatt egy folyó átszakította a partjait, s végigsöpört a hegyvidéki falvakon Pesisir Selatan körzetben. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Az indonéz Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség friss közlése szerint a segélyezési erőfeszítéseket áramkimaradások, megrongálódott hidak és a sűrű sár és törmelék által elzárt utak akadályozták. Abdul Muhari, az ügynökség szóvivője azt is megosztotta, hogy a mentők több holttestet találtak, főként Pesisir Selatan és a szomszédos Padang Pariaman körzet legsúlyosabban érintett falvaiban.

A természeti katasztrófában a földcsuszamások legkevesebb 14 lakóházat temettek maguk alá. A monszun esőzések nyomán Nyugat-Szumátra tartományban több mint 37 ezer ház és épület került víz alá, legkevesebb három házat elsodort a hirtelen áradás, 666 másik ház pedig megrongálódott.

Az áradások 26 hidat, 45 mecsetet és 25 iskolát is megrongáltak; tönkretettek 13 utat, valamint két öntözőrendszer-egységet, így együttesen pedig 113 hektárnyi rizsföld és 300 négyzetméternyi ültetvény került teljesen víz alá. A heves esőzések gyakori földcsuszamlásokat és hirtelen áradásokat okoznak Indonéziában, a több mint 17 ezer szigetből álló szigetvilágban, ahol emberek milliói élnek hegyvidéki területeken vagy árterek közelében.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.