Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Gulácsi Péter csak a szerencsének köszönheti, hogy folytathatta karrierjét

A 33 éves hálóőr nem csupán egy komoly sérüléssel, de egy fertőzéssel is megküzdött.

Telki, 2023. október 16. Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzõközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkõzés elõtt 2023. október 16-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Gulácsi Péter hosszú idő után adott interjút, a magyar válogatott kapusa a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elmúlt egy év kálváriájáról. Habár a tavaly októberi sérülése súlyos volt, a gyógyulás üteme eleinte a tervezettek szerint haladt. Ám ezt követően jött egy fertőzés, ami mindent megváltoztatott.

„Salzburgban el is kezdtem a rehabilitációt, három hét után visszatértem Lipcsébe. Minden a terv szerint haladt, amikor az operációt követő hatodik héten belázasodtam. Éppen akkor, amikor elkezdtük terhelni a térdemet, amikor már mankó nélkül próbáltam közlekedni, ezért eleinte arra gyanakodtak az orvosok: a terhelés okozza a lázat. Ám csak nem ment lejjebb, néhány nap múlva vért vettek tőlem, és amikor a lázam tíz napja nem csökkent, kiderült, hogy ritka, bakteriális fertőzés támadta meg a térdem” – fogalmazott Gulácsi. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

„Úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták biztosra az orvosok, futballozhatok-e még a jövőben, vagy vége a karrieremnek. Ezt nem volt könnyű megélni lelkileg, de azt mondták utólag, óriási szerencsém volt, hogy az újonnan beépített szalagot elkerülte a fertőzés – az tulajdonképpen a karrierem biztos befejezését jelentette volna.”

„Ezt a fertőzést kevesen kapják el, de járhattam volna sokkal rosszabbul is” – tette hozzá a 33 éves kapus, aki próbálta pozitívan szemlélni a helyzetet, és kipihenni az elmúlt évek terhelését, hogy újult erővel vághasson bele pályafutása utolsó szakaszába.

Gulácsi karrierje alakulásával kapcsolatosan elmondta, hogy a télen még mindenképp Lipcsében marad, az edzéseken pedig megmutatja, hogy jó formában van, és ha újra lehetőséget kap, a lehető legjobban igyekszik vele élni. „A karrierem során voltam már hasonló helyzetben, Liverpoolban és itt, Lipcsében is, mind a kétszer sikerült jó döntést hoznom” – fogalmazott.