Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,33 Ft
Euró
384,17 Ft
Font
451,49 Ft
Bitcoin
68,660 $

Újabb kihívója érkezik Gulácsi Péternek, veszélyben a magyar kapus helye Lipcsében

A 21 éves Maarten Vandevoordt lehet a Lipcse első számú hálóőre 2024-től.

...svg content...München, 2022. február 5. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Bayern München elleni mérkõzésén Münchenben 2022. február 5-én. MTI/EPA/Philipp Guelland
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A magyar válogatott 33 éves kapusa hosszú évekig kirobbanthatatlan volt az RB Leipzig kapujából, azonban úgy tűnik, hogy legutóbbi sérülése után számolnia kell azzal, hogy végérvényesen kiszorul a kezdőből.

Gulácsi 2015 óta erősíti a Lipcsét, 2022 őszén azonban térdszalagszakadást szenvedett a BL-ben, amit egy évnyi kihagyás követett, az új szezonban pedig mindössze két kupatalálkozón kapott lehetőséget Marco Rose edzőtől. Ám mivel a Lipcse már a második fordulóban kiesett, ezért kérdéses, mikor láthatjuk a magyar kapust újra a kezdőben. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: megtalálták a fiatal lány, az utolsó áldozat holttestét

Gulácsi helyét tavaly Janis Blaswich vette át, 37 mérkőzésen védve a lipcseiek kapuját, a helyzet pedig minden bizonnyal idén sem változik, a bajnokságban ugyanis rendszerint ő kezd. Ugyanakkor a német kapus is 32 éves, így Lipcsében a fiatalításon gondolkodnak.

Kiszemeltjük a belga Maarten Vandevoordt, aki jelenleg a belga Genk csapatában véd, ám mint azt az RBlive megírta, 2022-ben előszerződést kötött vele az RB Leipzig, mellette pedig Blaswich szerződését is egészen 2026-ig meghosszabbították – Gulácsié ezzel szemben 2025 nyaráig szól.

Mindez azt jelentheti, hogy Gulácsi Péter számára hamarosan véget érhet a lipcsei kaland, melynek során több száz mérkőzésen védte csapata hálóját, kupagyőzelmet ünnepelhetett, valamint magyar labdarúgóként – Willi Orbánnal együtt – elsőként szerepelhetett a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A legidősebb galaxisok születésének lehetett szemtanúja a James Webb űrteleszkóp

Alig néhány százmillió évvel az ősrobbanás után jöhettek létre.