Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Guardiola válaszolt Keane beszólására Haaland kapcsán

Pep Guardiola nem hagyta szó nélkül a Manchester United legendájának odaszólását Erling Haaland kapcsán.

Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Manchester City nem játszott jól az Arsenal ellen, ami hosszú távon sokba kerülhet számukra. Ismét a Liverpool vezeti emiatt a bajnokságot, miután fordítottak a Brighton ellen, aminek ideje alatt Szoboszlai Dominik is pályán lehetett. A City meccs egyik leggyengébb teljesítményét Haaland nyújtotta.

Roy Keane, az United legendája szerint úgy játszik jelenleg Haaland, mint egy negyedosztályú támadó. A válasz sem maradt el, Guardiola igyekezett megvédeni a játékosát, aki a sérülése óta valóban ingatagabb formát mutat, bár így is vezeti a góllövő listát. „Nem értek vele egyet, egyáltalán nem.” – idézte az ESPN a City edzőjét. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

„Olyan mintha azt mondtam volna, hogy ő egy második vagy harmadik ligás menedzser. Nem gondolom így. Ő a világ legjobb csatára, és segített nekünk megnyerni azt, amit az előző szezonban nyertünk, és az ok, amiért nem alakítottunk ki sok helyzetet, nem Erlingre vezethető vissza.” – tette egyértelművé Guardiola.

„Nagyobb jelenlétre van szükségünk az utolsó harmadban, több emberrel kell ezt megtennünk, de így is kivételes meccset játszottunk az Arsenal ellen, amit újranéztem.” Haaland 53 meccsen 52 gólt szerzett, miközben megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és az FA-Kupát, amivel begyűjtötték a nagy triplát. Ebben a szezonban pedig 29 gólnál jár, amit 35 meccsen ért el, mely szintén nagy teljesítmény.

Guardiola szerint Keane kapcsán hozzátette, olyan ez, mint amikor a visszavonult játékvezetők az aktív játékvezetőket kritizálják. „Mennyire nehéz dolga van a játékosoknak? Ez mindig meglep, és az emberek gyorsan felejtenek.” Tisztázta, nem fogja bírálni a kollégáit, amikor visszavonul, mert tudja, milyen sok részleten múlik egy teljesítmény.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.