Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Grizzly medve támadt két főiskolai birkózóra

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A felbőszült állat többször is megsebesítette és megharapta őket, az egyiküknek pedig a karját is eltörte, így mindketten kórházba kerültek.

Az amerikai Northwest College négy birkózója a Shoshone National Forestben töltötte a hétvégét, amikor a másodéves Kendell Cummings és Brady Lowry egy kissé leszakadtak a csoporttól, és legnagyobb megdöbbenésükre egy hatalmas grizzly medvével találták szemben magukat.

A felbőszült állat először Lowry-ra támadt, és egy szakadékba taszította, ahol többször is megsebesítette, valamint a karját is eltörte, a fiatalembernek pedig ötlete sem volt, hogyan tudná magát megvédeni, ezért összegömbölyödve abban bízott, hogy egy idő után békén hagyja.

A medve azonban nem mozdult Lowry mellől, így Cummings mindent bevetett, hogy magára vonja a vadállat figyelmét, ami végül sikerült neki, ugyanis a medve üldözőbe vette és leterítette – számolt be a New York Post.

Elmondása szerint az állat többször is megharapta és megkarmolta, majd egy idő után otthagyta őket. A társaik nem sokkal később találták meg őket, és egy vadász segítségével hamar eljutottak az elsősegélynyújtókhoz.

A Fox News szerint az egyik birkózót helikopterrel, a másikat mentővel szállították kórházba, ahol minden szükséges ellátást megkaptak, hétfőn pedig hazaengedték őket. A későbbiekben újra birkózhatnak majd, bár Cummingsnak még egy ideig kezelésekre kell járnia a szerzett sebek miatt.