Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Most már Frenkie de Jong is távozna Barcelonából, nagyot kaszálhatnak vele a katalánok

A Chelsea élénken érdeklődik a holland játékosért, aki már a nyáron a Premier League-be igazolhat.

Barcelona, 2023. január 2. Frenkie de Jong, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplõ FC Barcelona holland középpályása a csapat edzésén a barcelonai Spotify Camp Nou Stadionban 2023. január 2-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt években többször is felmerült a 26 éves holland játékos eligazolása, amit leginkább a Barcelona szeretett volna, Frenkie de Jong azonban egészen mostanáig kitartott csapata mellett. A legfrissebb információk szerint viszont most már ő is a távozást fontolgatja.

De Jong 2019-ben csatlakozott a spanyol csapathoz, a Barcelona 75 millió euróért szerezte meg a játékjogait az Ajaxtól. Most úgy tűnik, hogy a Chelsea és a Manchester United a két legkomolyabb kérő, a Kékek pedig akár 100 millió eurónak megfelelő fontot is hajlandóak lennének fizetni a Barcának. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

Habár a 90min információi szerint a Barcelona sportigazgatója, Deco azon van, hogy meggyőzze de Jongot a maradásról, eddig még nem sikerült megegyezniük a feleknek a hosszabbításról. A holland aktuális szerződése 2026 nyaráig tart, az ajánlat pedig sajtóhírek alapján egészen 2029-ig.

A Barcelona tavaly négy év után elhódította a bajnoki elsőséget, idén viszont meglehetősen távol vannak ettől, ráadásul nemrég Xavi is bejelentette, hogy nyáron távozik a kispadról. A katalánok számára a Bajnokok Ligája nyújthat vigaszt, alig másfél hét múlva Nápolyba utazik a csapat a nyolcaddöntő első mérkőzésére.