Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Itt a Forbes új milliárdos-listája, immár Taylor Swifttel a fedélzeten

Több új szereplő is megjelent a Forbes világ milliárdosait felsoroló listáján.

Fotó: Taylor Swift amerikai énekesnő-dalszerző Melbourne-ben lép fel az Eras Tour elnevezésű koncertkörútja során 2024. február 16-án. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Forbes legfrissebb milliárdoslistája új rekordot állított fel, azon ugyanis 2781 milliárdos szerepel, akik együttesen elképesztő, 14,2 billió dolláros vagyont halmoztak fel. Az új belépők között van Taylor Swift amerikai popsztár, aki 1,1 milliárd dolláros vagyonnal debütált a listán, de szintén idén debütált az Open AI megkerülhetetlen embere, Sam Altman is, akinek nevét a ChatGPT kapcsán ismerte meg a világ.

lista élén Bernard Arnault francia mágnás és családja áll, akik 233 milliárd dolláros becsült vagyonukkal vezetik a listát, amely elsősorban az LVMH luxuscikk-konglomerátumukból származik. Érdekesség, hogy az Egyesült Államok uralja az első helyeket, a tíz leggazdagabb személy közül nyolc ebből az országból származik, közülük hatan a technológiai iparban szerezték vagyonukat. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Swift felkerülése a listára a zeneiparban és azon túl is elért sikereit bizonyítja. Nemrégiben aratott Grammy-diadala, ahol ő lett az első női előadó, aki négyszer nyerte el az Év albuma díjat, tovább szilárdította státuszát, mint globális szupersztár, az NFL-meccseken való jelenléte pedig a sportág nézettséget is növelte, ami újabb jele annak, hogy befolyása túlmutat a zenén.

Magic Johnson is a listán szerepel

A 2024-es milliárdosok listáján különböző területek neves személyiségei is szerepelnek, köztük a kosárlabda-legenda Magic Johnson 1,2 milliárd dolláros vagyonnal, valamint Dick Wolf televíziós producer, a népszerű amerikai sorozatok, például a Esküdt ellenségek ötletgazdája, aki szintén 1,2 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet.

Miközben a milliárdosok összvagyona továbbra is emelkedik, elérve a soha nem látott 14,2 billió dolláros szintet, a Forbes jelentése szerint idén 189 személy csúszott le a listáról. A kiesők többsége, 129 személy Kínából származik, ahol az ingatlanpiac összeomlása jelentősen befolyásolta a portfóliójukat.

32 milliárdos haláleset miatt került le a listáról, köztük olyan prominens személyiségek, mint Mohammed Al Fayed egyiptomi mágnás, Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, vagy épp Sebastian Pinera volt chilei elnök.

Bejelentették az RTL+ Bajnokok Ligája csapatát, ők a műsorvezetők

Mint ismeretes, a következő szezontól már az RTL+ lesz az UEFA Bajnokok Ligájának otthona.