Megbüntettek egy férfit, aki autójára Starlink-antennát szerelt, hogy vezetés közben internetezhessen

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 9. - 02:57

A kaliforniai rendőrség egyenruhásai egy furcsa Toyota Priusra lettek figyelmesek az autópályán, amelynek hátsó részére egy hatalmas parabolatányért szereltek.

A The Verge magazin beszámolójából kiderült, hogy a rendőrök azért bírságolták meg a férfit, mert szerintük a parabolaantenna zavarta őt a normális közlekedésben, és kitakarta a látóterét, amivel balesetet is okozhatott volna.

A sofőr azonban nem ismerte be a látótérkiesés tényét, szerinte csak akkor zavarja őt vezetésben az eszköz, ha éppen jobbra kanyarodik, máskülönben semmi problémája sincs vele.

A rendőrség szóvivője elmondta, az autó vezetője azért szerelte fel az antennát a gépkocsijára, hogy erősebb wifi-jeleket foghasson, ezáltal állandó kapcsolatot létesíthessen az ügyfeleivel, és még utazás közben is tudjon értekezni a kliensekkel és az alkalmazottaival.

A SpaceX egyelőre nem kívánt nyilatkozni a furcsa ügyben, de nem is lehetne őket nagyon mivel okolni, hiszen a férfi saját maga találta ki, hogy jó ötlet egy nagyobb parabolatányérral száguldozni a sztráda közepén.

Elon Musk egyébként korábban arról beszélt, hogy a nagyjából közepes pizza-méretű tányért akár egy autó hátuljára is telepíteni lehet, ezáltal sokkal jobb sávszélesség elérésére sarkallható a készülék – a teóriáját úgy tűnik, élesben is bizonyították.

Mivel biztonsági kockázatokkal járhat a Starlink-antennák gépjárművekre való felszerelése, ezért senkinek sem ajánljuk kipróbálásra, főleg úgy, hogy a rendőrök is komoly pénzbírsággal szankcionálhatják ezt a kirívó cselekményt.