Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,96 Ft
Euró
396,30 Ft
Font
468,98 Ft
Bitcoin
65,361 $

Fekete-Győr András Donáth Anna helyére akar lépni

A korábban egyszer már leszerepelt ellenzéki politikus Fekete-Győr András úgy döntött, át akarja venni a most lemondott Donáth Anna helyét a Momentumnál.

...svg content...Fotó: Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított 101. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Rendkívül nehéz helyzetben van a Momentum, többen úgy gondolják, jobb lenne, ha inkább bezárnák a boltot, miután alig kaptak támogatást az EP-választáson. Ennek ára lett, rögtön azzal, hogy Donáth Anna lemondott, akit Orbán Viktor osztott ki keményen a beszédében.

Nem sokkal később Donáth reagált erre, majd bejelentette, hogy lemond a bukás után. Nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy Fekete-Győr András, aki egyszer már leszerepelt az előző országgyűlési választások idején, bejelentkezzen Donáth helyére, és érzi magában az erőt ahhoz, hogy vele más irányt vegyen a párt. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

„Ma délelőtt bejelentettem a Momentum Mozgalom közösségének, hogy a párt soron következő tisztújításán elindulok az elnöki tisztségért. Teszem ezt azért, mert a tegnapi választási eredmény fényében a Momentumban változás kell, ha a párt ismét sikeres szeretne lenni. A választási eredmény ugyanis összességében drámai mélypontja a Momentum történetének.” – írta a Facebook oldalán.

Fekete-Győr András nem fél

Azt mondja, készen áll arra, hogy megfordítsa a lefelé tartó tendenciát, és tudja, hogy van igény arra, amit csinálnak és képviselnek, még ha ez a választás igen nagy kudarccal is ért véget számukra. „A Momentum jelenlegi elnökségének tagjai minden bizonnyal levonják majd a következtetést a mostani eredményekből. Innentől mindenkinek a jövővel kell foglalkoznia. Készen állok rá, hogy megfordítsam a lefelé tartó tendenciát. Tudom, hogy van igény egy modern, progresszív, cselekvő erőre a magyar politikában.”

Hozzátette, nem fél a kihívásoktól, és az alacsony támogatás szint ellenére is hisz abban, hogy a Momentumnak van jövője, miközben a Tiszta Párt az egész baloldalt „felzabálta”, gyakorlatilag pillanatok alatt. „Világos, közérthető ajánlattal és következetes politizálással fogjuk visszaszerezni a választók széles tömegeinek bizalmát. A Momentum az EP-választáson 3,7 százalékot kapott. Ez pontosan 3,7 százalékkal több, mint amennyi választónk volt, amikor megalapítottuk a pártot. Nem félek a kihívástól.

„Tegnap rendszerváltó igényű politikai forradalom zajlott le Magyarországon. Gratuláció illeti a Tisza Pártot és vezetőjét e forradalom elindításáért. A választáson választópolgárok széles tömegei fejezték ki egyértelműen, hogy mostanra elegük lett az ország kettéosztottságában érdekelt régi hatalmi elitből. A Momentum nem lehet, és nem is lesz része ennek a választók által leváltásra ítélt hatalmi elitnek. A Momentum a politikai generációváltás pártja, ezt a generációváltást pedig véghez fogja vinni.

„Június 9-e egy forradalmi nap volt, de a szabadságharc csak most veszi kezdetét. Az elkövetkező két évben sorsdöntő küzdelmek sora vár a változást akaró magyarok és Magyarország iránt valóban elkötelezett közösségekre. Mi ezekben a küzdelmekben részt fogunk venni, mert felelős kormányt csak egy sikeres szabadságharc adhat majd Magyarországnak. Nekünk pedig ez a célunk, nem más, és nem kevesebb.”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Listán azok a repülőutak, ahol a legnagyobb eséllyel kell turbulenciával számolni

A 2023-as utazási adatokat elemezve állapították meg, várhatóan melyek lesznek idén azok a repülőutak, ahol nagy eséllyel tapasztalhatnak az utasok turbulenciát.