Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,40 Ft
Euró
396,03 Ft
Font
468,66 Ft
Bitcoin
65,152 $

Beszédet tartott Orbán Viktor, nagy pofont kapott a Momentum

Orbán Viktor beszédet tartott a Fidesz választási eredményei után, kitérve a Momentum bukására, ami egyúttal történelmi is.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak, akik elmentek szavazni, és úgy fogalmazott, hogy a demokrácia jól van, köszöni szépen. Megemlítette, 57%-os volt a részvétel, ami nagyon erős szám, majd hozzátette, két választást tartottak vasárnap, és mindkettőt megnyerte a Fidesz. Ennek kapcsán kiemelte, ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattak győzelmet.

A miniszterelnök megjegyezte, ugyan három megyei jogú várost elvesztettek, négy ilyen várost nyertek, így összességében jól jöttek ki belőle. Ami pedig Budapestet illeti, azt mondta, még várniuk kell, de úgy látja, Szentkirályi Alexandrának igaza volt. Nagyon reméli, hogy Vitézy Dávid nyeri a választást, és azzal megszűnik a Gyurcsány-rendszer Budapesten. Itt is kiemelte, elvesztettek egy kerületet, viszont vissza is nyertek egyet. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Az EP-választás kapcsán Orbán Viktor úgy fogalmazott, világosan megüzenték a magyarok, hogy békét akarnak. Szerinte ezzel ismét megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika, és vállalja, hogy kettőzött erővel küzd majd azért, hogy Magyarországon kívül tartsa a háborút.

A Momentum bukását sem hagyta szó nélkül a miniszterelnök, és úgy fogalmazott, a jóistennek jó humorérzéke van, mert a párizsi olimpia idején írta ki a történelemből a Momentumot. Hozzátette, akik Brüsszelben hátat fordítanak Magyarországnak, azokat meg fogják büntetni, mint azt láthatjuk a jelenlegi szavazáson.

A kormányfő köszönetet mondott az aktivistáknak, akik szerinte fantasztikus munkát végeztek, és végül elmondta, legyőzték a régi ellenzéket, és egyúttal az újat is. Azt mondja, mindegy, hogyan hívják őket, újra és újra győzni fognak.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.