Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

ENSZ: a végéhez közeledik a földrengés utáni mentési szakasz

Martin Griffiths, az ENSZ segélyezési főnöke hétfőn az észak-szíriai Aleppó városában tett látogatása során jelentette be, hogy a földrengésre adott válaszlépés mentési szakasza „a végéhez közeledik”.

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint Martin Griffiths, az ENSZ segélyezési főnöke hétfőn személyesen látogatott el a fölrengés sújtotta észak-szíriai Aleppó városába, ahol kijelentette, a földrengésre adott válaszlépés mentési szakasza „a végéhez közeledik”.

Újságíróknak nyilatkozva pedig úgy fogalmazott: Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Olyan történeteket hallottam ma reggel itt Aleppóban, hogy mi történt annak a szörnyű napnak a korai óráiban, és ez megrázott.”

Griffiths, az ENSZ jelenlegi humanitárius ügyekért és sürgősségi segélyekért felelős főtitkárhelyettese arra is kitért, hogy hivatala „a következő egy-két napban” Törökország és Szíria számára is felhívásokat fog közzétenni, melyek becsléseik szerint közel három hónapnyi humanitárius szükségletet fedeznek.

Megjegyezte továbbá, hogy a végéhez közeledik az a szakasz, melyben a földrengés által sújtott területeken végzik a mentési műveleteket, ennyi idő után ugyanis egyre fogy az esélye annak, hogy élő embert húzzanak ki a romok alól.

Kiemelte, jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy megkezdődjön a humanitárius szakasz, amikro is menedéket, pszichoszociális ellátást, élelmet, iskoláztatást és jövőképet biztosítanak a földrengés által érintetteknek. Végezetül kijelentette, „az ENSZ azért jött Szíriába, hogy pénzt gyűjtsön azoknak a bátor szervezeteknek, amelyek segítenek ezeknek az embereknek”.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.