Török-szíriai földrengés: 167 órával a katasztrófa után mentettek ki egy túlélőt

Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy héttel a Törökországot és Szíriát sújtó pusztító földrengés után még mindig találnak túlélőket.

A CNN jelentése szerint Törökországban 167 órával a földrengés után még sikerült kihúzni egy túlélőt a romok alól, miközben egyre fogy a remény, hogy újabb túlélőket találnak. A segélyszervezetek és a hatóságok is arról számoltak be, hogy egyre valószínűtlenebb, hogy élő emberre bukkannak a romok alatt, ám a mentőcsapatok megállás nélkül dolgoznak.

167 óra után pedig a helyi jelentések szerint egy férfit sikerült kimenteni a romok alól a dél-törökországi Hatay tartományban található Antakya városában. A mentőcsapatok üdvrivalgással köszöntötték a férfit, megölelték és kezet is fogtak vele a mentés után.

Nem sokkal korábban, vasárnap 159 óra után egy 55 éves nőt emeltek ki a romok alól, míg egy 85 éves idős hölgyet 152 óra elteltével mentettek ki, aki egy mintegy 30-40 centi széles üregben rekedt a földrengés után.

Két embert – egy 25 éves szíriai férfit és egy gyermeket – szintén kimentettek Hatayban, mintegy 151 és 152 órával a rengés után. A férfit azt követően tudták kimenteni, hogy a mentőcsapatok hangfelmérés közben zajt észleltek a törmelék alatt egy antakyai lakóház romjainál.

Az Anadolu állami hírügynökség hétfői közlése szerint legkevesebb 41 embert mentettek ki a tomok alól Törökországban a földrengés utáni 141. és 163. óra között. Eközben sajnos folyamatosan emelkedik a halálos áldozatok száma, miután egyre kevesebb a remény arra vonatkozóan, hogy újabb túlélőket találnak a romok alatt egy héttel a katasztrófa után.