Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Eltiltást és pénzbüntetést kapott Cristiano Ronaldo az obszcén gesztusáért

Cristiano Ronaldo nem úszta meg eltiltás nélkül, de így is hálás lehet, mert sokkal keményebb büntetést is kaphatott volna.

Fotó: EPA/STR
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo kimagasló formában játszik a szaúdi ligában, sorra szerzi a gólokat. Emellett mindenki láthatja, az edzéseket is rendkívül komolyan veszi, ugyanakkor vannak pillanatok, amikor nehezen kontrollálja magát a meccseken, ahol rendre Lionel Messivel igyekeznek idegesíteni őt az ellenfelek.

Az Al Nassr 3-2-re nyert az Al Shabab ellen, majd Ronaldo tett egy obszcén gesztust, amit nem hagytak figyelmen kívül. A Szaúdi Labdarúgó Szövetség (SAFF) úgy döntött, vizsgálatot indít az ügyben, és Ronaldo eltiltást kap. Egy mérkőzésre tiltották el a világsztárt a tettét követően, ami sokkal többe is kerülhetett volna számára. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A lefújást követően tett obszcén mozdulatot az ellenfél szurkolói felé, amivel hergelt őket. Mivel videók készültek a jelenetről, és azok elég egyértelműnek tűntek, a szövetség sem tehetett másképp. A büntetése részeként 2666 dollárnak megfelelő szaúdi riyalt kell fizetnie Ronaldónak a szövetség részére, addig az Al Shababnak kétszer ekkora összeget köteles elutalni, fedezvén ezzel a panasz benyújtásának költségeit.

A bizottság egyértelművé tette, a döntés ellen nem lehet fellebbezni. Nem ez volt az első ilyen esete Ronaldónak Szaúd-Arábiában, miután közel egy évvel ezelőtt az Al Hilal elleni elvesztett bajnoki mérkőzésen a kispad felé sétálva megfogta a nemi szervét. Cristiano 2022 decembere óta játszik a Közel-Keleten, és jelenleg 22 góllal vezeti a góllövő listát.

Az Al Nassr a második helyen áll az Al Hilal mögött 4 ponttal, ugyanakkor a rivális egy meccsel kevesebbet játszott. Az Al Nassr az Ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is ott van, amit az Al Nassr ezelőtt soha nem nyert meg, de Ronaldóval ez is lehetségessé válhat.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.