Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
67,058 $

Elon Musk ismét tesztelné szuperrakétáját, de még nem kapott rá engedélyt

Az áprilisi Starship-teszt nem sikerült túl jól.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerdán hivatalosan is közölte az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal, hogy a SpaceX még nem kapta meg a szükséges engedélyeket a Starship újabb tesztrepülésére. Elon Musk viszont már türelmetlenül várja a fejleményeket.

A SpaceX vezérigazgatója kedden az X-en közölte, hogy a „Starship készen áll az indításra”, ám még meg kell várniuk a Szövetségi Légügyi Hivatal engedélyét. A milliárdos amerikai üzletember egy videót is posztolt a kilövőállásról. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A tavaly szeptemberi hajtóműteszt még sikeres volt, ám az áprilisi felszállás kudarcba fulladt, miután alig négy perccel a fellövést követően felrobbant a rakétarendszer. Azóta pedig a SpaceX nem teljesítette a hivatal követelményeit az újabb teszthez – írta meg az NBC.

A legutóbbi próbakilövés ráadásul komoly környezeti károkat okozott, és már az indítás is súlyos törmelékeket repített nagy távolságokba, valamint egy többhektáros tüzet okozott a közeli nemzeti park területén.

Emiatt végül a környezetvédők perre mentek, keresetükben pedig azt követelték, hogy szigorítsanak az engedélyeztetéseken, ugyanis az elmúlt években legalább kilenc, a környezetet veszélyeztető kilövés történt.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.