Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Felrobbant a Starship az első tesztrepülés során (videó)

Percekkel az indítás után hibásodott meg a világ legnagyobb rakétája, noha Elon Musk nem keseredett el, s néhány hónapon belül újabb tesztet ígért.

...svg content...Fotó: EPA/SPACEX
Világűr
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Starship, a valaha épített legerősebb rakéta április 20-án, csütörtökön indult első tesztútjára. Csakhogy a rakéta pár perccel az indítás után meghibásodott, és a levegőben felrobbant.

A gigantikus rakéta 8:33-kor sikeresen felszállt a Starbase-ről, a SpaceX privát űrrepülőtérről a texasi Boca Chicában: a tervek szerint a Starship a repülés után három perccel vált volna le az első fokozatú hordozórakétáról, de a leválás nem történt meg, és a 120 méter magas rakéta felrobbant.

Az űrhajó tesztrepülését eredetileg április 17-re tervezték, ám az első kísérletet 15 perccel lefújták az indítást, mert egy hibát fedeztek fel, a problémát pedig orvosolni kellett az indítás előtt, így végül csütörtökre halasztották azt.

A robbanásról felvétel is készült:

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.