Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Hétfőn útnak indítja a történelem legerősebb rakétáját a SpaceX

A SpaceX hétfőn tervezi végrehajtani a valaha épített legerősebb rakéta, a Starship első tesztrepülését, amelyet arra terveztek, hogy űrhajósokat küldjön a Holdra és esetleg azon túlra.

...svg content...Fotó: SpaceX
Világűr

Szabó Kata

Szerkesztő

A startot európai idő szerint reggel 7 órára tervezik a milliárdos Elon Musk tulajdonában lévő űrhajózási vállalat texasi bázisáról.

A hét további részében tartalék időpontokat is terveztek arra az esetre, ha a hétfői tesztet valami miatt elhalasztanák. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A NASA a Starship rakétát választotta arra, hogy az Artemis III misszió részeként legkorábban 2025 végén a Holdra vigye űrhajósait, így fontos lenne, hogy a tesztek a lehető leggördülékenyebben menjenek.

„A siker lehetséges, az izgalom garantált!” – tweetelte Musk tegnap késő este.

Maga a NASA 2024 novemberében indít majd űrhajósokat hold körüli pályára saját, Space Launch System (SLS) nevű rakétájával, amelyet már több mint egy évtizede fejlesztenek.

A Starship azonban nagyobb és erősebb, mint az SLS, az újrafelhasználható hordozórakéta pedig a költségeket is alacsonyabban tartja. Tavaly év elején Musk úgy fogalmazott, hogy egy Starship-repülés tervei szerint kevesebb mint 10 millió dollárba kerül majd.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.