Elon Musk a marsi telepesek halálával viccelt

MTI/EPA/Alexander Becer
not image

Kulcsár Péter

2021. május 11. - 15:06

A Saturday Night Live show keretében egy humoros sketchet készítettek el, melyben Elon Musk arról beszélt, miként élhetik meg az első marsi telepesek a vörös bolygón eltöltött mindennapjaikat.

A “Chad on Mars” névre keresztelt jelenetben Elon Musk saját magát játssza, amint éppen megpróbálja megmenteni a Marson rekedt telepeseket, miközben fogytában van a létfontosságú oxigénjük.

Szerencsére találtak egy hőst e nemes feladatra, aki feláldozta magát az emberiségért, a szerepét pedig Pete Davidson színész játszotta el – írta a Futurism magazin.

Habár a sketch viccesre sikerült, ha mélyebbre ásunk mögöttes jelentésében, egészen bizarr és hátborzongató részleteket fedezhetünk fel benne. Musk a humoros felvételen többször is nyíltan viccelt azzal, hogy azok az emberek, akik megbíztak benne, most fájdalmas halált halhatnak.

“Az igaz, hogy elmondtam nekik, meg fognak halni, én viszont egyszer sem voltam még a Marson.”

Mindez azért hangozhat furcsán, mivel a Tesla és a SpaceX alapítója és vezérigazgatója korábban több ízben is arról beszélt komoly hangvételben, hogy minden bizonnyal az első, Mars betelepítésére önkéntesként jelentkező személyek a vörös bolygón lelhetik halálukat különböző okokból kifolyólag.

A valóságban tehát nem biztos, hogy lesznek majd a show-ban bemutatott hősök, sokkal inkább olyan személyek áldozhatják fel magukat az emberiség fejlődésének és a Mars terraformálásának oltárán, akik önszántukból határozták el, hogy megteszik ezt Elon Musk jóvoltából.