Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Egy év börtönre ítéltek egy nőt, amiért a reptéren eltitkolta, hogy koronavírusos

not image

Borbély Fanni

2021. január 28. - 09:45

A pekingi hatóságok egy év börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel próbálta csillapítani koronavírusos tüneteit annak érdekében, hogy felszállhasson a tavaly márciusban az Egyesült Államokból Kínába tartó járatra.

Még októberben egy év börtönbüntetést, valamint további egy év próbaidőt ítéltek meg Li Na Na-nak, ám az ítéletet csak nemrég hozták nyilvánosságra, kedden pedig a kínai médiában is címlapokra került. A nő magatartásával megsértette a kínai járványügyi szabályokat, mely súlyos kockázatot jelent a koronavírus terjedésének szempontjából.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Li az utóbbi években Massachusetts-ben élt, és az amerikai gyógyszergyárnál, a Biogennél dolgozott, ám sok honfitársához hasonlóan úgy döntött, hogy visszatér szülőhazájába a pandémia idejére abba a hitben, hogy a helyi hatóságok hatékonyabban képesek kezelni a járványt, mint nyugati társaik.

A 37 éves nő már több nappal a repülés előtt rosszul érezte magát, ám ennek ellenére sem mondta le az utat, pedig addigra egyik kollégájánál már kimutatták a fertőzést. A nő a beszállás előtt lázcsillapítót szedett be annak érdekében, hogy el tudja rejteni koronavírusos tüneteit, majd megkezdje hosszú repülőútját Bostonból Los Angelesbe, majd Pekingbe.

Az RT úgy értesült, a nő egészségügyi problémáit csak a pekingi nemzetközi repülőtéren történt leszállását követően fedezték fel, március 13-án kimutatták a fertőzés jelenlétét szervezetében, ezt követően pedig azt a 63 embert akivel közvetlenül érintkezett a tesztet megelőző hetekben, karanténba kellett helyezni.

Kissé ironikus módon a nő első kézből értesült a kínai hatóságok elkötelezettségéről a vírus terjedésének kezelése és az esetleges jogsértések után kirótt büntetések után, miután a bíróság elrendelte letartóztatását június elején. A Biogen ezek után megszakította a munkakapcsolatot a nővel, azzal érvelve, hogy döntése, mely szerint Kínába utazott anélkül, hogy tájékoztatta volna munkáltatóját, megsértette az egészségügyi irányelveket, mely összeegyeztethetetlen a vállalat értékeivel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.