Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Fotó: Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzés végén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 28-án. Debreceni VSC-Ferencvárosi TC tizenegyesekkel 3-5. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Ezek finoman szólva sem a Debrecen legjobb napjai, ugyanis nemrég drámai körülmények között estek ki a Magyar Kupából a Ferencváros ellen. Közel álltak ahhoz, hogy legyőzzék a sokkal esélyesebbnek tartott Fradit, akik egy 5-0-s Újpesti elleni történelmi győzelemmel hangoltak a nagy meccsre. Már az újpesti csapat sincs ott a kupában, ugyancsak drámai módon kellett búcsúzniuk.

A Debrecen legutóbb hazai pályán lépett pályára az OTP Bank Ligában, a Mezőkövesd ellen. Papíron ez egy igen sima meccsnek ígérkezett, mivel a Dzsudzsák Balázs vezette DVSC a legjobbak között küzd, addig a Mezőkövesd a kiesés ellen harcol, és egy ideje nem volt példa arra, hogy nyert volna a csapat a bajnokságban. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Emiatt is óriási meglepetés, hogy mindhárom pontot el tudták vinni a Debrecen otthonából, akik nem találták az ellenszert a mezőkövesdiek ellen. Egyetlen egy gól döntött, amit a 64. percben született meg. Ezzel a bravúrgyőzelemmel a Mezőkövesd jelenleg a 11. az utolsó Várda előtt 19 ponttal. Az Újpest van előttük 24 egységgel, így szoros lehet a hajrá.

A Debrecen nagy lehetőséget szalasztott el, mert ideiglenesen a PAFC elé kerülhettek volna. Helyette maradt a 32 pont a nevük mellett a 34 pontos PAFC mögött, akik még nem játszották le a 23. fordulójukat. Ha a 31 pontos MTK nyer, illetve a KTE is, akkor mindketten megelőzhetik a Debrecent.

Sőt, ott van a két meccsel kevesebbet játszott Diósgyőr is 28 ponttal, így a DVSC hamar visszacsúszhat a tabella utolsó felére. A kiváló formában játszó 28 pontos Zalaegerszegről sem feledkezhetünk meg, akik egy meccsel vannak a DVSC mögött, ami azt jelenti, ha győznek, ugyancsak közel kerülhetnek hozzájuk.