Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Csányi Sándor elmondta, hogyan kapta meg a Puskás Aréna a Bajnokok Ligája döntőt

Kiváltságos helyzetben érezheti magát Budapest, a Puskás Aréna és az egész magyar sportdiplomácia, mert olyan eseményt rendeznek meg 2026-ban az országban, amire sokan pályáznak.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (k) és Sallai Roland válogatott labdarúgó (b) társaságában a Puskás-Suzuki Kupa rendezvényén a felcsúti Pancho Arénában 2024. május 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Puskás Aréna kapta meg a lehetőséget arra, hogy Bajnokok Ligája döntőt rendezzen 2026-ban. Ez egy újabb nagy mérföldkő Magyarország számára, és soha ezelőtt nem volt példa arra, hogy BL-döntőt rendezzünk, mely egyúttal a világ egyik legnézettebb sporteseménye.

„Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el. Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét.” – idézte az mlsz.hu Csányi Sándort, az MLSZ elnökét. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Csányi szerint a mostani sikerben a kormány szerepe is benne van, mert nagy támogatást biztosít számukra, hogy ilyen hatékony és jó munkát végezzenek. „A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez.”

Budapest még inkább fel fog kerülni a térképre a BL-döntővel, nem beszélve az országba érkező rengeteg turistákkal, akik közül sokan később visszatérhetnek nyaralás céljából. „A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége.”

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.