Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Csányi Sándor az EB-sorsolásról: „az a legfontosabb, hogy itt vagyunk”

Az MLSZ elnöke is megszólalt az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását követően.

Budapest, 2023. október 3. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke beszédet mond, miután magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedzõ Budapesten 2023. október 3-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Magyarország Svájccal találkozik az első körben, majd Németország és Skócia következik a jövő nyári Európa-bajnokság A-csoportjában. A sorsolást követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is értékelt.

„Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, a korábbiakban ugyanis ez csak vigaszágon sikerült. Több időnk van felkészülni. A sorsolás lehetett volna jobb is és rosszabb is, bízok abban, hogy megoldja a válogatott a továbbjutást” – fogalmazott. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

„Sok meglepetést okoztunk az elmúlt években, remélem, hogy ez folytatódik a következőkben is. A szövetség biztosítani fog mindent, hogy a válogatott sikeresen felkészülhessen az Európa-bajnokságra” – tette hozzá az elnök.

„A selejtezők alatt azt mondtam, hogy alapvető a kijutás. Most minimális célként a továbbjutást tűzhetjük ki” – fogalmazott az esélyek kapcsán Csányi Sándor.

Magyarország sorozatban harmadjára szerepelhet az EB-n, 2016-ban továbbjutott a csoportból a válogatott, ám a legutóbbi kontinenstornán nem sikerült a bravúr, habár az utolsó pillanatig versenyben volt Marco Rossi együttese a halálcsoportban.