Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

EB-sorsolás: ismét összecsap Magyarország és Németország, kemény csoportban a válogatott

Marco Rossi együttese a második kalapból várhatta a hamburgi sorsolást.

Budapest, 2023. november 19. A gyõztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Szombat este rendezték meg az EURO 2024 sorsolását, a város kulturális jelképének számító Elbai Filharmónia épületében pedig az is eldőlt, hogy Magyarország Németországgal, Skóciával, valamint Svájccal került egy csoportba.

Marco Rossi legénysége az A-jelű kvartettbe került, a mérkőzések időpontját később közlik. A négyesekből az első két együttes mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A 47 év után a 2023-as évet végül veretlenül záró magyar válogatott 1986 után jutott ki egyenes ágon nagy tornára, miután megnyerte a selejtezőcsoportját, melyből Szerbia volt a másik továbbjutó.

Az EB-trófeát az olaszok legendás kapusa Gianluigi Buffon vitte a színpadra, ahol egymás után húztak a kalapokból, a negyedikből ugyanakkor három csapat kilétét most még nem tudni, márciusban ugyanis még rendeznek egy pótselejtező-tornát, ezt követően válik véglegessé a németországi EB mezőnye.

Euro 2024, csoportok:
A-csoport: Németország, MAGYARORSZÁG, Skócia, Svájc
B-csoport: Spanyolország, Albánia, Horvátország, Olaszország
C-csoport: Anglia, Dánia, Szlovénia, Szerbia
D-csoport: Franciaország, Ausztria, Hollandia, (pótselejtező továbbjutója)
E-csoport: Belgium, Románia, Szlovákia, (pótselejtező továbbjutója)
F-csoport:
Portugália, Törökország, Csehország, (pótselejtező továbbjutója)