Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Szoboszlai álomgóljával csoportelső a magyar válogatott, Dibusz is zseniális volt

Szoboszlai Dominik villámgyorsan fordított a Montenegró elleni mérkőzésen, ráadásul az első gólja klasszis volt.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a magyar (k), valamint Marko Jankovic (b) és Marko Vesovic, a montenegrói válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. MTI/Hegedüs Róbert
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány a körülményekhez képest egy igen erős kezdőt küldött fel a pályára a Puskás Arénában. Több helyen is változtatott Rossi a bolgárok elleni mérkőzéshez képest, bár az első félidő kissé nehézkesnek bizonyult.

Orbán Viktor miniszterelnök is kilátogatott a meccsre, ami a csoportelsőségről döntött, miután a magyarok már Szófiában elintézték a kérdést. Igaz, az utolsó utáni pillanatokban biztosították be az Eb-szereplést a bolgárok ellen, viszont teljesen megérdemelten tették ezt. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Montenegróval szemben sem volt egyszerű az első félidő, nemigazán volt helyzete Rossiéknak. Higgadtnak kellett maradniuk, mert tudták jól, hogy a második játékrész sok változást hozhat, és erre is láthattunk már példákat.

Fotó: A magyar szurkolók ünnepelnek a gól után a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. MTI/Hegedüs Róbert

Szoboszlai világklasszis gólja, Dibusz parádés védései

Az első komolyabb problémát az jelentette, hogy a 36. percben Jovetics gólpasszt adott Rubezicsnak, aki nem hibázott. A közönség sem adta fel, és együttes erővel próbálták megfordítani a mérkőzést.

A 66. percben született meg az első magyar gól, amit még egy ideig ismételni fognak. Szoboszlai olyan szólót vágott le, mint Neymar a szebb napjain a brazil válogatottban, majd kilőtte a sarkot, amivel máris 1-1 volt az állás.

A show csak ezután következett, mivel a 68. percben megint Szoboszlai került főszerepbe, és ezúttal is megrezgette a hálót. Rendkívül gyorsan fordított a csapat a Liverpool klasszisával, míg Dibusz a 78 percben ziccert védett.

Pár perccel később ismét megmutatta a klasszisát, két zseniális hárítással védte meg a magyar kaput. Röviddel a lefújás előtt a Ferencváros kapusa pár másodperc alatt prezentált három olyan védést, hogy nem akartunk hinni a szemeinknek.

A hosszabbításban is kaptak egy gólt a vendégek, mert ugyan Szoboszlai szabadrúgását még védte a cserekapus, Nagy Ádám berúgta a kipattanót, és ezzel 3-1- re nyert a csoportelső magyar válogatott. Montenegró ezzel a vereségével lecsúszott a továbbjutásról, 11 ponttal végeztek a harmadik helyen, míg a Bulgáriával 2-2-es döntetlent játszott Szerbia 14 pontos.