Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Nem Cristiano Ronaldo miatt omlott be a Coca-Cola részvényeinek árfolyama

Hétfőn az egész világsajtó megírta, hogy Cristiano Ronaldo üzenete a portugál válogatott sajtótájékoztatóján megrengette a Coca-Cola piaci árfolyamát, de úgy tűnik, a dolognak ennél jóval unalmasabb magyarázata van.

...svg content...Cristiano Ronaldo (b) és Joao Palhinha a portugál labdarúgó-válogatott budapesti edzésén 2021. június 17-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Németország ellen lép pályára június 19-én Münchenben. MTI/EPA/LUSA/Hugo Delgado
Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A portugál válogatott hétfői sajtótájékoztatóján tett egy apró gesztust Cristiano Ronaldo: a szponzor Coca-Cola kirakott üvegeit félretolva annyit mondott, „igyatok vizet.”

Szinte a teljes világsajtó megírta (mi sem vagyunk kivétel), hogy ezután a Coca-Cola részvényei meredek zuhanásba kezdtek, és nem nehéz a két dolgot összekötni, így mindenki arra jutott, hogy a focista rengette meg a részvényárakat. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Azonban ennél sokkal logikusabb – és unalmasabb – magyarázata van a dolognak: Az Index mutatott rá, hogy hétfőn volt a Coca-Colánál a szelvényvágás napja, amikor is 42 centtel – az osztalékok előre meghatározott értékével – csökkent a részvények értéke, ezt fogja ugyanis majd július elsején kifizetni a cég a részvényeseknek.

Ez a csökkenés már a new yorki tőzsdei nyitáskor megtörtént, ami jóval megelőzte a focista sajtótájékoztatós manőverét, sőt, a nap végére valamennyit vissza is tudott szerezni a részvény a korábban elvesztett árfolyamból, szóval ha volt is hatása Cristiano Ronaldónak a Coca-Cola árfolyamaira, az inkább pozitív volt.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.