Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.

Fotó: Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, politikai indíttatású bejegyzést tett közzé Magyar Péter, ami új megvilágításba helyezi azon korábbi információkat, miszerint a lemondott Varga Judit igazságügyi miniszter volt férje már pártalapításon dolgozik. A Diákhitel Központ korábbi vezetője a közösségi oldalán kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentes új erő létrehozásáról írt – emlékeztet az Index.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – írta a Facebookon közzétett posztjában a jogász. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Magyar Péter politikusi szárnypróbálgatásaira Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista, jogász és humorista reagált nemrégiben, aki Magyar egyik neki szóló hozzászólását kiemelve úgy fogalmazott, hogy ő Varga Judit volt férjével ellentétben eddig „egy forintot nem kapott a NER-től” – derül ki a Facebookon megjelent bejegyzésből.

„De ami a legfontosabb: ha egy picit is komolyan gondolnád a rendszerváltó buzgalmat, és hogy komolyan vegyenek, akkor nem nálam kommentelgetnél péntek este (btw. a volt feleséged ezt az influenszerdolgot is mennyivel jobban csinálta). Mindenesetre szokj hozzá, hogy én mindig itt leszek” – szögezte le.

„Te meg már fél év múlva is csak egy rettenetesen cringe emlék leszel arról, hogy az ellenzéki nyilvánosság hogy tud beleszeretni valakibe, majd ejteni. Sok sikert a választáson! Indulsz, ugye?”  – zárta a posztot Ceglédi. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kegyelmi botrány nyomán Varga Judit és Novák Katalin is lemondott tisztségéről, egyúttal bejelentették, teljesen visszavonulnak.

Azóta megválasztották az új köztársasági elnököt, Sulyok Tamást, a magyar kormány pedig bejelentette, hogy több szigorítást vezetnek be a gyermekvédelmi intézményekben, és teszik ezt annak érdekében, hogy a gyerekek még nagyobb védelem alá kerüljenek. Az első szigorítás részeként szigorú pszichológia alkalmassági vizsgálatot rendeltek el a gyermekotthonok új és jelenlegi vezetőinél.