Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

A kormány állítólag visszavárja a közéletbe Novák Katalint és Varga Juditot is

Noha a pedofil-botrány nyomán mindketten lemondtak tisztségükről és bejelentették, teljesen visszavonulnak, sajtóértesülések szerint a kormány a rendkívül kínos botrány után is szívesen látná viszont a két női politikust.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az Index fideszes politikusok nyilatkozataira hivatkozva számolt be arról, hogy információik szerint „a Fidesz vezetése és tagsága egy hosszabb pihenő után, akár már 2026-ban visszavárná a közéletbe két sikeres női politikusát”. A szombati évértékelő beszédében Orbán „zaklatott szívvel és mindannyiuk nevében” köszönte meg Novák Katalin leköszönő köztársasági elnök és Varga Judit volt miniszter munkáját.

A miniszterelnök elmondása szerint „olyan ez, mint egy rémálom. Mindannyiunkat megvisel”, állítva, hogy a „távozó két asszony kisujjában több méltóság van”, mint a baloldal összes vezetőjében együttvéve. Orbán beszédében kijelentette, „jó emberek is hoznak rossz döntéseket, ez a legjobbakkal is megesik”. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Az Index azt írja, egyesek azt akarják, hogy a képviselők „akadályozzák meg az elnök asszony lemondását”. A portálnak nyilatkozva ennek kapcsán Mráz Ágoston Sámuel közölte, szerinte „se Novák Katalinnak, se a kormánynak nem lehet érdeke, hogy február 26-án az Országgyűlésben ne fogadják el az államfő lemondását”.

Hozzátette, nyilvánvalóan az a Fidesz-KDNP érdeke, hogy a lehető leggyorsabban lezárják a botrányt, hiszen ha az tovább húzódik, az csak egyre kellemetlenebb lesz a kormány számára. A portál azt is megírta, hogy háttérbeszélgetések során a Fidesz politikusai úgy nyilatkoztak az Indexnek, hogy „mindkét tehetséges női politikust visszavárják, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen a párt számára”.

Magyarul azzal számolnak, hogy Novák és Varga is „hosszabb közéleti pihenőre” megy, majd „visszatérnek az arénába”. Ugyanakkor egyik lemondott női politikusnak sem kell nehézségekkel szembesülnie a „hosszabb közéleti pihenő” alatt, tekintettel a tényre, hogy Novák például a lemondása ellenére is élete végéig kapja államfői fizetését, továbbá egy ingatlant, egy autót, és egy több főből álló személyzetet is fenntarthat magának.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.