Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,726 $

Orbán Viktor Novák Katalin lemondásáról: a lemondás bár helyes volt, nagy veszteség Magyarország számára

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor nagyon elismerően nyilatkozott Novák Katalin lemondott köztársasági elnökről, de Varga Judit volt igazságügyi minisztert is méltatta.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter a pénteki Kormányinfó alatt mondott pár szót Novák Katalin és Varga Judit hirtelen lemondásáról, visszavonulásáról, amit elfogadott a kormány. Szombaton pedig Orbán Viktor az évértékelő beszédében, annak legelején beszélt a történtekről, Novák és Varga döntéséről, akiket remek politikusnak tart.

Ahogyan a kormányfő fogalmazott, úgy kezdődött az év, mint egy rémálom, ami mindannyiunkat megvisel. Orbán kihangsúlyozta, mindenki úgy látta, hogy Novák jó köztársasági elnök, aki a magyarok jobbik énét egyesítette, családanyaként is. Hozzátette, Novák, aki kedves és felkészült, nem a férfiak mércéje szerint akarta bizonyítani a rátermettségét. Ez mindig is imponált Orbán Viktornak, és Novák bizonyította, hogy a nők érzelmi és gondolatvilága nélkülözhetetlen az élet minden területén, beleértve a politikát is. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Orbán Viktor bár helyesnek tartja Novák lemondását ebben a helyzetben, azt nagy veszteségnek is nevezte Magyarország számára. Ezzel azonban Novák megbontotta a nemzeti egységet, és most a kormányon a sor, hogy ezt helyreállítsa. A miniszterelnök szintén kiemelte, helyre fogják állítani a kibillent egyensúlyt, miközben a család és a gyermekvédelmet újraegyesítik, azt minden eddiginél jobban megerősítik, köszönhetően az új alaptörvény-módosítással.

Röviden Varga lemondására is kitért Orbán Viktor, és megjegyezte, a jó emberek is hoznak rossz döntéseket, ami a legjobbakkal is megesik. Hozzátette, ha lenne időgép, visszamennének a múltba, és biztosan kijavítanák a hibát, ám ez nem lehetséges. Emiatt a kormányra vár a feladat, hogy helyreállítsa az erkölcsi rendet, és jogilag orvosolja a helyzetet.

Hangsúlyozta, ilyen esetekben nincs helye kegyelemnek a büntetés-végrehajtásban. Orbán elismerése jegyéül megjegyezte, Novák Katalin és Varga Judit, aki ellenjegyezte a köztársasági elnök döntését, kisujjában is több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjének együttvéve.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.