Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Beindult a lavina Trump körül a halálos áldozatokkal járó tüntetést követően, többen is lemondtak

Külföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Nem sokkal a történelmi támadás és rendbontás után többek is beadták a lemondásukat a Fehér Házban, így szép lassan elemeire hullik szét Donald Trump kormánya.

Nem sokkal a történelmi támadás és rendbontás után többek is beadták a lemondásukat a Fehér Házban, így szép lassan elemeire hullik szét Donald Trump kormánya.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Szerda kora délután kezdődött az a nagyobb tüntetés a Capitolium területén, amire az 1800-as évek óta nem volt példa. A korábbi jelentések szerint már négy halálos áldozata van a tegnapi rendbontásnak, amit a hamarosan leköszönő amerikai elnök hívei generáltak.

A különböző közösségi médiás felületek is reagáltak, azonnal megkezdték az erőszakos tartalmak törlését, beleértve a Twittert, a Facebookot és a YouTube-ot. Trump a Twitteren tizenkettő, a Facebookon pedig huszonnégy órára lett letiltva a szabálysértő bejegyzései miatt.

Mindeközben a Fehér Ház több munkatársa is lemondott az erőszakos tüntetések nyomán, amikor a kongresszus az esti órákban folytatta a hivatalos protokoll szerinti szavazati számbavételét. Melanie Trump kabinetfőnöke, Stephanie Grisham volt az első, aki azonnal benyújtotta a lemondását. Erről először a CNN jelentett, de a New York Post ugyancsak beszámolt a hírről.

Grisham még 2015-ben kezdett el dolgozni az akkori jelölt Trumpnál, majd Sean Spicer irányítása alatt a Fehér Ház sajtótitkár-helyettese lett, még azelőtt, hogy a firts lady alkalmazottjaként folytatta volna tovább a munkát 2017-től.

A nashville-i robbantás elkövetője ufótámadásoktól és gyíkemberektől rettegett

Sarah Matthews sajtótitkár-helyettes szintén beadta a lemondását a szerdai esemény miatt, amit mélységesen aggasztónak írt le. A nyilatkozatában elmondta, megtiszteltetés volt számára a Trump-adminisztrációban szolgálni, és büszke az általuk folytatott politikára, de most azonnali hatállyal lemond a szerepéről. „Nemzetünknek békés hatalomátadásra van szüksége.” – tette hozzá.

Az ABC News beszámolója szerint a Fehér Ház egyik vezető titkára, Rickie Niceta is lemondott, míg a Bloomberg az elsők között tudta meg, hogy Matt Pottinger nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes is hasonlóan tett.

Ezzel azonban nincs vége a sornak, és az NBC News kiderítette, hogy Eliane Chao szintén a lemondását tervezi a kabineti tagok közül, míg a CNN forrása szerint Robert O’Brien nemzetbiztonsági tanácsadó és Chris Liddell kabinetfőnök-helyettes is a lemondását fontolgatja.