Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

A botrányos és halálos támadás után szinte teljesen eltüntették Trumpot a közösségi médiából

Külföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

A Twitter és a Facebook is jobbnak látta, ha drasztikusabb módon lép az ügy érdekében, miután a szerdai rendbontás halálos áldozatokkal is járt.

A Twitter és a Facebook is jobbnak látta, ha drasztikusabb módon lép az ügy érdekében, miután a szerdai rendbontás halálos áldozatokkal is járt.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Történelmi volt az, amit Donald Trump hamarosan elköszönő amerikai elnök híveinek egy része csinált szerda kora délután. Az 1800-as évek óta nem volt példa ilyen támadásra a Capitolium ellen, miközben négy ember meghalt az erőszakos tüntetésben.

Az Al Jazeera szintén kiemelten foglalkozik a témával, és kiderült, hogy a Twitter, valamint a Facebook befagyasztotta Trump fiókját, aki így nagyon korlátozott formában tud szólni a hívőihez a közösségi médián keresztül, ahol sok millió embert érhetne el.

A Twitter és a Facebook is azt a döntést hozta, hogy ideiglenesen zárolják az elnök fiókját. Trump több támogatója sem volt hajlandó elfogadni Joe Biden győzelmét, és emiatt megrohamozták az épületet, mellyel, ha ideiglenesen is, de megakadályozták az eljárást.

A Twitter három bejegyzést is kifogásolt Trump részéről a példátlan és erőszakos helyzet következtében. Miközben az elnök arra biztatta az embereket, hogy menjenek haza, megdicsérte a tömeget, melyet különlegesnek nevezett, miközben azt üzente nekik, hogy szereti őket.

A Twitter a hivatalos közleményében leírta, a döntését azok után hozta meg, hogy Trump fiókja többek között az állampolgári integritásra, illetve az erőszakos fenyegetésre vonatkozó irányelveket is megsértette. Az elnököt közel kilencven millió ember követi ezen a felületen.

Soha nem voltak még ennyien kórházban Amerikában a koronavírus miatt, mint most

Tizenkét órára zárolták a fiókot, hozzátéve azt is, hogy ha ezek a szabálysértő bejegyzések nem kerülnek eltávolításra, akkor a fiók zárolva marad.

Az eseménysorozat részeként a Facebook és YouTube is levette az elnök által közzétett videókat. A Facebook megerősítette, hogy ezt egy sürgősségi intézkedés részeként tették meg, miután szerint Trump anyaga inkább hozzájárul a folyamatos erőszak kockázatához, minthogy csökkentené azt. Ezen a felületen huszonnégy órára tették parkolópályára.

Az Instagram, mely szintén a Facebook tulajdonában van, érintetlen maradt, ahol 24,5 millió követője van Trumpnak. A YouTube is azonnal megkezdte a munkát, hogy eltávolítsa a támadással kapcsolatos élő közvetítéseket, és egyéb, az irányelveket sértő tartalmakat, beleértve az erőszakra való felbujtást, illetve az erőszakról készített felvételeket.

A Facebook ezt követően közölte, hogy megkeresi és eltávolítja az olyan tartalmakat, amik a Capitolium elleni támadást dicsérik, vagy ösztönözik az erőszakot. A világ legnagyobb közösségi médiás felülete továbbra is kapcsolatban áll a bűnüldöző szervekkel és segítik a munkájukat.

Az intézkedések részeként a #StormTheCapitol hashtaget a Facebookon és az Instagramon is blokkolták. Az erőszak veszélye miatt megjelölt bejegyzésekre pedig nem lehet válaszolni, likeolni, és újraosztani sem.