Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,16 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
68,726 $

Ez a négy edző esélyes a Bayern München megüresedő kispadjára

Két nagy név már kiszállt a versenyből, azonban még így is bőven akadnak alkalmas jelöltek a posztra.

...svg content...Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Folyamatosan zajlanak a háttérben a tárgyalások a potenciális edzőkkel, ráadásul többen szabadon igazolhatóak. Nem kizárt, hogy Xavi nem gondolja meg magát Barcelonában, és szintén beszáll a játékba. Igen nagy nevekről van szó, és ez egy igen izgalmas nyárnak ígérkezik.

A Bayern München továbbra is aktívan keresi új vezetőedzőjét, miután bejelentették, hogy a jelenlegi tréner, Thomas Tuchel a szezon végén távozik. A legfőbb jelöltek Xabi Alonso és Julian Nagelsmann voltak, ám előbbi a Leverkusen, utóbbi pedig a német válogatott mellett kötelezte el magát. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Ennek ellenére akadnak még jó jelöltek a posztra, többek között Zinedine Zidane, a Real Madrid korábbi edzője is szóba került. Olyannyira, hogy a Mundo Deportivo című spanyol lap szerint a játékosként és edzőként is ünnepelt Zidane lehet majd a befutó a Bundesliga-csapat élére, noha a Sky egyik forrása úgy tudja, hogy Zidane szerződtetését egyelőre nem fontolgatja a Bayern vezetősége.

Zidane mellett olyan nevek szerepelnek még abban a bizonyos kalapban, mint a jelenleg az osztrák válogatottat irányító Ralf Rangnick, a Premier League-ben szereplő Brighton vezetőedzője, Roberto De Zerbi, vagy épp az Aston Villa trénere, Unai Emery.

A Bayern München sportigazgatója, Max Eberl korábban kijelentette, hogy nem szeretnék sokáig elhúzni az edzőkeresést,   így a következő hetekben akár közelebb is kerülhetünk a sokakat foglalkoztató kérdés megválaszolásához, és megtudhatjuk, ki veszi át a távozó Thomas Tuchel helyét.